Noord-Korea
Nieuws, Trending

Noord Korea ontkent dat het $2 miljard gestolen heeft van crypto exchanges

Noord-Korea ontkent dat het voor $2 miljard dollar aan cryptomunten heeft gestolen van cryptocurrency exchanges en banken.


“Amerika verspreidt nep nieuws”

Op 1 september ontkende de officiële staatsmedia, genaamd Korea Central News Agency, de aantijgingen van massale diefstal door Noord Koreaanse hackers.

Zoals Newsbit al eerder meldde, bracht de VN veiligheidsraad een rapport uit waarin werd geschreven dat hackers van Noord Korea geld stelen om haar massavernietigingswapen-programma te ondersteunen. De totale opbrengst van de hacks worden geschat op zo’n 2 miljard Amerikaanse Dollars.

Gisteren gaf Noord Korea een reactie op de aanklacht. In deze reactie geeft Noord Korea aan dat Amerika en andere vijandige landen lasterlijke geruchten verspreiden om Noord Korea zwart te maken. Het statement luidt als volgt:

“Zo’n verzinsel door de vijandige troepen is niets anders dan een soort van een vervelend spel gericht op het aantasten van het imago van onze Republiek en het vinden van rechtvaardiging voor sancties en hun campagne tegen Noord Korea.”

Maar dat is niet het enige wat Noord Korea te zeggen heeft op de aantijgingen van de VN. In de verklaring voegen ze het volgende toe: “De VN gebruikt dezelfde oude truc als de fascistische propagandisten van Hitler.”


Buurland Zuid Korea is hardst getroffen

Volgens de VN hebben hackers van Noord-Korea verschillende crypto exchanges gehackt en cryptomunten gestolen. De aanvallen waren van een hoog niveau en waren moeilijk te stoppen. Het gestolen geld werd direct online witgewassen.

De VN onderzocht 35 Noord Koreaanse cyberaanvallen in 17 verschillende landen. 10 Van deze aanvallen waren rechtstreeks gericht op Zuid Korea en ook India was slachtoffer van drie aanvallen.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)