Nieuws, Regulatie, Trending

Noord-Korea wil eigen nationale cryptocurrency

In Azië is een trend gaande om een eigen, nationale, cryptocurrency te creëren. Deze trend winst als maar in populariteit. Na China, heeft nu ook Noord-Korea laten weten dat ze over alle benodigde middelen beschikken om deze taak uit te voeren.


Omzeilen internationale sancties

De redenen achter het initiatief komen volgens experts voornamelijk door negatieve scenario’s. In dit geval lijkt de reden hierachter te komen zodat het land de internationale sancties te omzeilen. Het land ligt momenteel onder vuur en heeft meerdere internationale sancties mogen ontvangen.


Aantrekken van buitenlands kapitaal

Het BBP in Noord-Korea ligt relatief vrij laag. Hierdoor is het land opzoek naar verschillende manieren om buitenlands kapitaal aan te trekken. Cryptocurrencies zijn hier een mogelijkheid voor.

Het land begon in 2017 al met het minen van cryptocurrencies als de Bitcoin (BTC), dit viel destijds samen met de bullmarkt gedurende dit jaar. Hierdoor heeft het land al enige ervaring kunnen opdoen met cryptocurrencies. Tevens heeft het land al meerdere keren onder druk gestaan vanwege het feit dat zij diverse cyberaanvallen hebben uitgevoerd en hiermee cryptocurrencies hebben weten te stelen. Deze cryptocurrencies kunnen zij vervolgens verzilveren voor Amerikaanse dollars.

Nu wil het land dus zijn eigen nationale crypto opstarten. Een dergelijk plan moet echter nog ontwikkeld en er is nog geen timeframe voor vrijgegeven. Het is hiermee nog onduidelijk of, en zo ja wanneer deze cryptocurrency live gaat.