Tientallen Noord-Koreaanse cyberaanvallen worden onderzocht

 
 

Onlangs werd bekend dat Noord-Korea diverse cyberaanvallen heeft uitgevoerd om hiermee geld en cryptocurrency mee te winnen. Nu onderzoekt de VN 35 cyberaanvallen.


Onafhankelijke experts

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een team van onafhankelijke experts. Deze worden vervolgens gepresenteerd aan de sanctiecommissie van Noord-Korea. Deze commissie is opgezet door de veiligheidsraad van de VN.

Volgens het rapport worden de cyberaanvallen vanuit het land steeds geavanceerder. Dit was dan ook de enige manier voor het land om het bedrag van $2 miljard te verzamelen.


Meerdere aanvallen in meerdere landen

Na een aantal zaken te hebben onderzocht blijkt dat er minstens 35 cyberaanvallen zijn uitgevoerd in 17 verschillende landen. Al deze aanvallen worden dan ook nog onderzocht.

Vooral Zuid-Korea zou hier het meest gedupeerd van zijn. Van de 35 aanvallen zijn naar verluidt 10 aanvallen gericht op dit land. Alhoewel hier nog onderzoek naar wordt gedaan en dit dus nog niet is bevestigd, is naar verluidt de Bithumb cryptocurrency exchange 4 keer gehacked.


Welke landen?

Na Zuid-Korea, is India het meest aangevallen. In totaliteit zijn er 3 cyberaanvallen uitgevoerd in dit land. Hiernaast zijn Bangladesh en Chili op een gezamenlijke plaats 3 gerankt met elk 2 aanvallen.

De overige landen hebben geluk gehad met ‘slechts’ één aanval. Dit zijn Costa Rica, Gambia, Guatemala, Koeweit, Liberia, Maleisië, Malta, Nigeria, Polen, Slovenië, Tunesië, Vietnam en Zuid-Afrika.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken