hacker
Nieuws, Trending

Noord Koreaanse hackers focussen zich op individuen

Bij het cybersecurity bedrijf Cuvepia worden aanvallen van hackers onderzocht. De CEO van Cuvepia heeft in een verklaring laten weten dat Cuvepia meer dan 30 aanvallen op cryptocurrency-houdende personen zijn gedecteerd. Zij denken dat deze zijn uitgevoerd door Noord-Koreaanse hackers. 

Veel van de aanvallen zijn niet gedecteerd

Volgens de CEO van Cuvepia, Kwon Seok-Chul, zijn vooral de kleinere spelers geraakt, waarvan het wachtwoord niet al te sterk was. Tevens is Seok-Chul van mening dat een groot deel van de aanvallen nooit zijn ontdekt. Naar verwachting zijn er meer dan 100 van dit soort aanvallen geweest die nooit ontdekt zijn. Toch passen de Noord-Koreanen een nieuwe methode toe. Zo is volgens het artikel, het focussen op individuen die cryptocurrency beheren een afwijking van vorige methoden. Een bekende methode was bijvoorbeeld de grote scam-actie die Noord-Korea zou hebben gesteund. Het leeuwendeel van de hacks in Noord-Korea zijn cryptocurrency-gerelateerd.

IssueMakersLab

Ook het (cyber) onderzoeksbureau IssueMakersLab is met dit onderwerp bezig. Volgens vindt er een verschuiving van het aanvallen van individuen plaats. Dit doordat de cryptocurrency exchanges steeds veiliger worden gemaakt. Hier voegen zij het volgende aan toe: “Directe aanvallen op cryptocurrency exchanges zijn moeilijker geworden. Hierdoor denken hackers erover om alternatieve individuele gebruikers met zwakke beveiliging te volgen.”