Hack Cyber Attack
Hack

Noord-Koreaanse hackers proberen $27 miljoen van Harmony Bridge-aanval wit te wassen

De Noord-Koreaanse hackers achter de Harmony Bridge-aanval blijven proberen om de gestolen fondsen wit te wassen. Volgens gegevens op de blockchain die op 28 januari werden onthuld door Blockchain Sleuth Zachxbt, verhuisden de hackers in het weekend 17.278 Ethereum (ETH). Deze tokens hebben een waarde van ongeveer $27 miljoen.

Geld naar 6 exchanges gestuurd

De tokens werden overgebracht naar 6 verschillende crypto-exchanges, volgens Zachxbt in een Twitter-thread. Het is niet direct duidelijk welke platforms de tokens hadden ontvangen. Drie hoofdadressen hebben de transacties uitgevoerd.

Naar verluidt zijn de exchanges inmiddels wel op de hoogte gebracht van de overdracht van de gestolen fondsen en is ook een deel van deze activa bevroren. De bewegingen van de uitbuiters om het geld wit te wassen waren erg vergelijkbaar met die op 13 januari, toen meer dan $60 miljoen werd gewassen.

Wat is de Horizon Bridge van Harmony?

De Horizon Bridge van Harmony maakt de overdracht tussen Harmony en het Ethereum Network, Binance Chain en Bitcoin (BTC). In juni van afgelopen jaar werd er voor circa $100 miljoen van het platform gestolen.

Nadat het platform aangevallen was, zijn er al 85.700 ETH-tokens via de crypto-mixer Tornado gestuurd. Deze tokens zijn vervolgens naar meerdere adressen gestort, om het nog lastiger te maken om ze te vinden. Volgens een analyse van Crypto-trackingplatform MistTrack zijn 350 adressen geassocieerd met de aanval door vele exchanges in een poging om identificatie te voorkomen.

Eén van de bekendste hackgroepen hierin is de Lazarus Group. Zij zijn betrokken geweest bij diverse grote inbreuken binnen de crypto-industrie. Hieronder valt onder andere de hack bij Ronin Bridge, waar afgelopen maart maar liefst $600 miljoen gestolen kon worden. Dergelijke aanvallen lijken ook helaas steeds vaker voor te komen. Het is niet zeker wanneer de volgende hack zal plaatsvinden en hoeveel hieruit buit zal worden gemaakt, maar het lijkt er helaas zeker van dat er nog meerdere zullen plaatsvinden.

Hack nieuws

Indiase crypto exchange slachtoffer van grote hack
Cyvers detecteert verdachte transacties in WazirX’s Safe Multisig-wallet
LI.FI Protocol getroffen door exploit van $8 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers