Hooded Hacker
Hack

November Markeert Tumultueuze Maand voor Cryptocurrency met $290 Miljoen Aan Verliezen door Hackincidenten

Diverse rapporten wijzen op een tumultueuze maand november in de wereld van cryptocurrency, waarin een reeks hackincidenten een spoor van financiële verwoesting heeft achtergelaten.

Binnen slechts 20 dagen vielen vijf grote projecten ten prooi aan cyberaanvallen en cryptofraude, wat resulteerde in verliezen van meer dan $290 miljoen.

Crypto-hacks in November

Een verontrustende trend wordt benadrukt in het recente rapport van Lookonchain, waarin de alarmerende toename van hackincidenten binnen de cryptocurrency-ruimte wordt belicht. De getroffen projecten, actief in verschillende sectoren, hebben gezamenlijk meer dan $290 miljoen aan verliezen geleden. De schadelijke activiteiten ontvouwden zich als volgt:

Kronos Onderzoek

Op 19 november werd het platform Kronos Research het doelwit van hackers, wat leidde tot een verlies van $25,65 miljoen aan crypto-activa. De cyberaanval resulteerde in de compromittering van specifieke API-sleutels (Application Programming Interface). De inbreuk leidde tot het verlies van 24,57 miljoen USDT, 488,7 ETH (equivalent aan $959.000), en 125.056 USDC. Na de aanval werden 24,57 miljoen USDT omgezet naar 12.457 ETH, en 125.056 USDC werd omgezet naar 63,6 ETH. Het volledige bedrag van 13.010 ETH werd vervolgens overgemaakt naar verschillende portefeuilles.

KyberSwap

Op 23 november werd de gedecentraliseerde beurs KyberSwap getroffen door een grote exploit, met een verlies van ongeveer $46 miljoen aan diverse cryptocurrencies. De aanval was gericht op KyberSwap Elastic, waardoor gebruikers onmiddellijk werden gewaarschuwd om hun geld op te nemen.

Poloniex

Op 10 november werd Poloniex getroffen door een cyberaanval, waarbij maar liefst $118 miljoen verloren ging. Justin Sun bevestigde de inbreuk en beloofde terugbetaling aan getroffen gebruikers. Het incident, ontdekt door abnormale uitstroom, resulteerde in het uitschakelen van de portemonnee. CertiK suggereert een waarschijnlijk “private key compromis” als oorzaak van de beveiligingsinbreuk.

HECO-bridge

Op 22 november ondervond HECO Bridge een inbreuk, met een verlies van $86,6 miljoen. Verdachte transacties verplaatsten het bedrag naar een geheim adres, geïdentificeerd door het on-chain beveiligingsplatform Cyvers Alerts via hun AI-aangedreven systeem.

HTX-exchange

Ook op 22 november kreeg HTX Exchange een financiële klap en verloor $13,6 miljoen. Bij de inbreuk waren drie gecompromitteerde hot wallets betrokken, waardoor gebruikers en activa werden ingewisseld voor Ether en verspreid over verschillende Ethereum-adressen. De aanval leidde tot het lekken van verschillende munten en tokens, waaronder 1.240 ETH, 7,3 miljoen USDT, 1,78 miljoen USDC en 62.200 LINK.

Toenemende Zorgen en Voortdurende Bedreigingen

CertiK Alert had de escalerende crisis eerder aangekondigd en meldde op 17 november dat de cumulatieve verliezen voor de maand al $173 miljoen bedroegen. De alarmerende frequentie en omvang van deze crypto-hacks hebben ernstige zorgen opgeroepen over de beveiligingsinfrastructuur van cryptocurrency-platforms.

Opmerkelijk is dat november nu op weg is om een van de slechtste maanden voor verliezen dit jaar te worden. Terwijl de industrie worstelt met de nasleep van deze incidenten, worden verhoogde waakzaamheid en verbeterde veiligheidsmaatregelen noodzakelijk om digitale activa te beschermen tegen de steeds dreigende dreiging van cybercriminaliteit.

Hack nieuws

In 2024 gehackte fondsen stegen met 15,4% ten opzichte van dezelfde periode in 2023
Seneca Stablecoin-protocol biedt premie aan na exploit van $6,4 miljoen
Grote inbraak bij Project Serenity Shield leidt tot waardeverlies
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen
Onbekende crypto bereikt onverwachts nieuwe all-time high