Nvidia
Tech

Nvidia behaalt reusachtige winst door AI-explosie

De laatste kwartaalcijfers van Nvidia hebben de verwachtingen van analisten ver overtroffen met een opmerkelijke winsttoename van 769% in vergelijking met vorig jaar. Deze aanzienlijke groei heeft zowel analisten als investeerders verrast, wat resulteerde in een stijging van Nvidia’s aandelenkoers met circa 10%.

Nvidia overstijgt verwachtingen met AI-gedreven groei

Nvidia heeft de financiële verwachtingen overtroffen met een aangepaste winst per aandeel van $5,16, ruim boven de door analisten voorspelde $4,64. De omzet overtrof eveneens de prognoses en bereikte $22,10 miljard, hoger dan de verwachte $20,62 miljard. Bovendien registreerde het bedrijf een indrukwekkende jaar-op-jaar omzetgroei van 265%, wat Nvidia’s leidende positie in de AI-markt verder versterkt.

Deze financiële resultaten benadrukken hoe essentieel Nvidia’s geavanceerde grafische processors zijn voor het ontwikkelen van geavanceerde AI-modellen. CEO Jensen Huang is optimistisch over de toekomstige groei, gesteund door de aanhoudende vraag naar Nvidia’s GPU’s. Deze vraag wordt voornamelijk gedreven door generatieve AI en de overgang naar acceleratortechnologieën.

Volgens het bedrijf wordt de sterke vraag naar Nvidia’s producten niet alleen gestuwd door bedrijfssoftware en consumenteninternettoepassingen, maar ook door diverse sectoren zoals de auto-industrie, financiële dienstverlening en gezondheidszorg.

Een aanzienlijke bijdrage aan Nvidia’s groei komt specifiek van de Data Center-divisie, waarbij de Hopper-serie chips, zoals de H100, een cruciale rol speelt. De omzet uit dit segment is met 409% gestegen tot $18,40 miljard, wat de onmisbare rol van AI in Nvidia’s toekomststrategie benadrukt.

Groeiende synergie tussen AI en blockchain

De aankondiging van Nvidia’s winst resulteerde in een positieve reactie op de markt voor AI-gefocuste cryptotokens, wat de diepe verbondenheid tussen AI-innovaties en blockchain-technologie benadrukt. Een opvallende stijger was Render (RNDR), dat met 7,73% toenam.

Dit Ethereum-gebaseerde netwerk ondersteunt gedecentraliseerde GPU-rendering, waardoor het een directe link heeft met de kernactiviteiten van Nvidia. The Graph (GRT), bekend als een indexeringsprotocol voor het efficiënt opvragen van blockchain-gegevens, zag zelfs een nog indrukwekkendere stijging van 11,19%.

Ook Fetch.AI (FET) en SingularityNET (AGIX) boekten grote winsten. Fetch.AI, dat werkt aan een gedecentraliseerd machine learning-netwerk, zag een prijsstijging van 4%. SingularityNET, dat het makkelijker maakt om AI-diensten te creëren en te verhandelen via blockchain, steeg zelfs met 27,62%.

Top 100 AI cryptomunten
Top 100 AI cryptomunten. Bron: CoinMarketCap

Deze stijgingen weerspiegelen de directe impact van Nvidia op de AI-tokenmarkt. Ze wijzen ook op een breder marktgeloof in het transformerende potentieel van AI in verschillende sectoren.

De recente lofbetuiging van Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin aan AI-toepassingen, met name in het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van blockchain, onderstreept verder de groeiende synergie tussen AI- en blockchaintechnologieën.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SingularityNET of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Blockchain nieuws

Grote upgrade voor ShibaSwap: Verhuisd naar Shibarium-blockchain
Deutsche Bank werkt samen met centrale bank van Singapore aan tokenisatieproject
De Rwandese centrale bank gaat door met hun ambitieuze CBDC-retailproject
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten