nvidia
Blockchain

NVIDIA ontvangt een boete van $5,5 miljoen van de SEC

Eén van de grootste computer hardware fabrikanten ter wereld, NVIDIA, heeft een boete van $5,5 miljoen gekregen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

NVIDIA in aanraking met de SEC

NVIDIA heeft de boete gekregen wegens het niet verstrekken van voldoende details over de gevolgen die crypto mining heeft gehad op haar gaming activiteiten. Volgens de aanvraag had NVIDIA niet aan zijn investeerders bekendgemaakt dat de creatie en verkoop van crypto-ready GPU’s een belangrijke factor waren in de groei van de inkomsten van het bedrijf. Dit gebeurde in het fiscale jaar van 2018, toen de waarde van Bitcoin voor de tweede keer flink steeg.

NVIDIA zei uiteindelijk dat het zich zal houden aan de uitspraak van de SEC. Ze stemde ermee in de boete te betalen. De 5,5 miljoen dollar is slechts een schijntje voor het bedrijf. Het bedrijf rapporteerde een omzet van 9,7 miljard dollar en een winst van 3 miljard dollar in 2018. Sinds 2021 rapporteerde het bedrijf een winst van $ 9,7 miljard.

Dit is trouwens niet de eerste keer dat NVIDIA met deze specifieke zaak in aanraking komt. In 2021 verwierp het een zaak van de Northern District Court van Californië. Destijds verklaarde het dat de eiser geen enkel bewijs had om te bewijzen dat NVIDIA te weinig inkomsten rapporteerde.

Regulatie nieuws

Uitstel van hoorzitting borgtochtaanvraag Binance-directeur in Nigeria
Coinbase juridisch hoofd verdedigt Tornado Cash in Amerikaanse rechtszaak
Snowden waarschuwt: NSA kan het internet volledig overnemen!
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins