Nvidia
Altcoin, Tech

NVIDIA schiet 6% omhoog na kwartaalcijfers – AI tokens reageren amper

NVIDIA presenteerde gisteren ijzersterke kwartaalcijfers. De omzet steeg in Q1 2024 met 18% ten opzichte van Q4 2023 en met 262% ten opzichte van 1 jaar geleden. Daarmee werden de verwachtingen van analisten met 24,6 miljard dollar overtroffen.

Het aandeel van NVIDIA schoot hierdoor met nog eens 6% omhoog, maar de aan AI gekoppelde tokens op de cryptomarkt bleven achter.

NVIDIA op nieuwe all-time high

Met die koersexplosie is het aandeel van NVIDIA op een nieuwe all-time high gekomen van meer dan 1.000 dollar per aandeel.

Waar de meeste mensen hadden verwacht dat AI-tokens hierdoor ook goed zouden presteren, bleven die juist achter op de stijgingen van het grote NVIDIA.

Sterker nog: enkele uren na de publicatie van de kwartaalcijfers viel de koers van Render (RNDR), een op Ethereum gebaseerd platform voor GPU-rendering, met 12% naar beneden.

Dat kan het gevolg zijn van een bekende “whale wallet” voor Render. Die verstuurde namelijk 52,1 miljoen dollar aan tokens naar een onbekende wallet. Dat kan erop wijzen dat zij een “sell-the-news” gebeurtenis hadden verwacht.

Er is nog hoop, want D0C Crypto weet te vertellen dat Render de vorige keer pas twee dagen na de kwartaalcijfers van NVIDIA begon te klimmen.

Zijn AI tokens een goede investering?

Uiteindelijk moet nog maar blijken of tokens die zich op AI focussen een goede investering zijn. NVIDIA is zeker een goede investering geweest, maar dat is dan ook een bedrijf dat gigantische omzetten realiseert dankzij de hype rondom kunstmatige intelligentie.

Hetzelfde kunnen we natuurlijk nog niet zeggen over tokens die iets met kunstmatige intelligentie doen. Render heeft een grappig idee, maar veel meer dan dat is het nog niet.

Dit zijn nog geen platforms die massaal worden gebruikt. Je moet dus altijd nog maar zien of het uiteindelijk ook iets gaat opleveren.

Tot nu toe zijn er eigenlijk weinig tot geen tokens die hun beloftes waargemaakt hebben. Je zou zelfs kunnen stellen dat Bitcoin de enige munt is die enigszins in de buurt begint te komen van het vervullen van zijn belofte.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Analist is razend bullish over deze cryptomunt
Crypto analist voorspelt opleving van kleinere altcoins
Terraform Labs stopt activiteiten na schikking van $4,47 miljard met SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken