Dogecoin Nieuws, Regulatie Nieuws

NYAG sluit Coinseed voor omzetten klantengeld zonder toestemming

De procureur-generaal van New York (NYAG) heeft een rechtszaak tegen de crypto-exchange Coinseed gewonnen. Coinseed heeft naar verluidt klantengeld omgezet in Dogecoin (DOGE), zonder eerst toestemming te vragen.


Bevriezen van opnames

Naar verluidt heeft de crypto-exchange opnames voor diverse gebruikers bevroren, nadat ze hun geld hadden omgezet in Dogecoin. Naar verluidt heeft de crypto-exchange ook haar bankrekeningen geleegd en effecten zonder vergunning uitgegeven. De exchange staat hierdoor onder flinke beschuldigingen.

Het is dan ook niet de eerste keer dat er een rechtszaak is geweest tegen Coinseed. Eerder werden er namelijk al gerechtelijke bevelen gegeven waarin Coinseed bevolen werd om hun activiteiten te staken. Het crypto bedrijf zou tevens deelnemen aan ‘schandalige en frauduleuze activiteiten’, terwijl de rechtszaak al gestart was. Law360 zegt hierover het volgende:

“In weerwil van rechterlijke bevelen is dit bedrijf illegaal en onethisch blijven opereren, het geld van investeerders gegijzeld en de gevaren van investeringen in niet-geregistreerde virtuele valuta’s onderstreept.”


Duizenden investeerders getroffen

Afgelopen februari klaagde James Coinseed en zijn oprichter, Delgerdalai Davaasambufor, aan voor het oplichten van duizenden investeerders. In totaal zou het bedrijf ruim $1 miljoen gestolen hebben van zijn gebruikers. Diezelfde maand trof de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) het bedrijf ook een rechtszaak wegens vermeende handel in grondstoffen zonder zich te registreren als makelaar-dealer en beleggers verkeerd te informeren.

Sindsdien heeft het bedrijf al meer dan 170 klachten ontvangen van gebruikers die beweren dat hun wallet-saldo sinds februari met in sommige gevallen ’tienduizenden dollars’ gekrompen is. Alhoewel Davaasambufor beloofd heeft om alle gebruikersgelden volledig terug te geven, is het bedrijf erg stil geweest over de beschuldigingen. Ook heeft naar verluidt nog lang niet iedereen al hun gelden terug. Het is hiermee nog onbekend of het bedrijf serieus geweest is in deze belofte.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten