Holding Bitcoin coin with Bakkt website
Regulatie

NYSE dreigt crypto-platform Bakkt van de beurs te verwijderen

In een recente ontwikkeling heeft de New York Stock Exchange (NYSE) gewaarschuwd dat het crypto-bewaar- en handelsplatform Bakkt mogelijk van de beurs wordt gehaald. De reden hiervoor is dat Bakkt niet voldoet aan de noteringsregels van de beurs, aangezien de gemiddelde slotkoers van het aandeel over de afgelopen 30 dagen onder de $1 is gebleven. Dit nieuws werd op 13 maart bekendgemaakt door Bakkt zelf in een persbericht.

Koers van Bakkt onder $1

De slotkoers van Bakkt op 13 maart was 60 cent, wat neerkomt op een stijging van 2,8% op die dag. Desondanks is de aandelenkoers in de loop van de maand met bijna 42% gedaald, nadat deze eerder boven de $1 was. Ter vergelijking: in oktober 2021 werd het aandeel nog verhandeld voor meer dan $40, volgens gegevens van Google Finance.

Als reactie op de waarschuwing van de NYSE heeft Bakkt aangegeven plannen te hebben om de situatie te herstellen en weer aan de beursnormen te gaan voldoen. Dit zou onder meer kunnen gebeuren door een omgekeerde aandelensplitsing, waarbij bestaande aandelen worden gecombineerd om zo de prijs per aandeel te verhogen. Deze stap zou echter eerst goedgekeurd moeten worden door de aandeelhouders.

Zes maanden de tijd om zaken recht te zetten

Bakkt heeft een periode van zes maanden om de zaken recht te zetten. Het bedrijf legt uit dat het “op elk moment” binnen deze periode weer aan de eisen kan voldoen, zolang het maar een aandelenkoers van $1 bereikt op de laatste handelsdag van een kalendermaand binnen de herstelperiode, en een gemiddelde aandelenkoers van ten minste $1 over de 30 handelsdagen die eindigen op die laatste dag.

Intercontinental Exchange (ICE), de eigenaar van de NYSE en tevens de oprichter van Bakkt in 2018, is de meerderheidsaandeelhouder van het bedrijf. Bakkt werd in oktober 2021 genoteerd aan de NYSE en positioneerde zichzelf als een platform waarop instellingen cryptovaluta kunnen kopen, verkopen, bewaren en uitgeven. Het had ooit een app gericht op de detailhandel, die echter in februari 2023 werd gesloten na niet van de grond te zijn gekomen te midden van een verzadigde markt van crypto-exchanges.

Bakkt heeft sinds zijn beursnotering acht opeenvolgende kwartalen van nettoverliezen gemeld en waarschuwde eerder dit jaar dat het mogelijk niet genoeg financiële middelen heeft om de komende twaalf maanden te overleven. In een poging om zijn financiële situatie te verbeteren, heeft het bedrijf op 14 februari goedkeuring gekregen van regelgevende instanties om $150 miljoen aan nieuwe aandelen uit te geven.

Regulatie nieuws

Intercontinental Exchange betaalt boete van $10 miljoen voor het niet melden van cyberinbraak
Sam Bankman-Fried mogelijk overgebracht naar federale gevangenis in Californië
Nigeriaanse Correctional Service bekritiseerd wegens afwezigheid van Binance-directeur bij rechtbank
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?