Bitcoin Nieuws, Hack Nieuws

Bitcoin Nieuws, Hack Nieuws

Oekraïne gebruikt Bitcoin om oorlog met Rusland te crowdfunden

Een nieuw rapport van Elliptic beschrijft hoe onafhankelijke milities en vrijwilligersgroepen crypto gebruiken om een oorlog tegen Rusland te kunnen financieren.


Een ‘Crowdfund-oorlog’

Terwijl de spanningen aan de grens met Oekraïne blijven stijgen, zien Oekraïense milities en vrijwilligers een sterke stijging van Bitcoin-donaties. Dit wordt getoond in een nieuw rapport van blockchain-analysebedrijf Elliptic.

De groepen die de donaties ontvangen zijn geen liefdadigheidsinstellingen om armoede te bestrijden of medische hulp te biede. We hebben het over pro-Oekraïense hacktivisten en militaire organisaties. Elliptic zegt dat het erop neerkomt dat NGO’s en andere groepen cryptocurrency gebruiken om een ‘crowdfund-oorlog’ te voeren.

Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Financiële steun via andere routes

Rusland heeft 100.000 tot 130.000 troepen verzameld aan zijn grenzen met Oekraïne en Wit-Rusland als voorzorg voor een mogelijke invasie. De Verenigde Staten en de Europese Unie beginnen ook steeds meer legers en materieel naar de grenzen te sturen.

Volgens het rapport zijn lokale militities al lang bezig met het verkrijgen van financiële steun voor soldaten, wapens en medische benodigdheden. Dit gebeurd niet via de regering, maar het gebeurd via andere routes. Elliptic zegt dat onbekende donoren Bitcoin gebruiken om geld naar dergelijke NGO’s te sluizen, waarbij ze alle banken en financiële instellingen omzeilen die betalingen zouden kunnen blokkeren.

In het rapport is te lezen dat: “Elliptic verschillende cryptocurrency-wallets heeft geïdentificeerd die worden gebruikt door deze vrijwilligersgroepen en milities. Zij hebben gezamenlijk in totaal iets meer dan $570.000 ontvangen – een groot deel daarvan in het afgelopen jaar.”

Sommige van de groepen die volgens Elliptic Bitcoin-donaties ontvangen, zijn Come Back Alive. Deze groep levert training en biedt militaire en medische apparatuur. Een andere partij die donaties ontvangt is het Myrotvorets Center, dat banden heeft met de Oekraïense regering.


Ook hackers worden gefinancierd met crypto

Andere groepen die donaties hebben ontvangen zijn hackers groepen, zoals de Oekraïense cyberalliantie en de Wit-Russische cyberpartizanen. Zij hebben zich beziggehouden met cyberaanvallen tegen Rusland. Elliptic zegt dat in het afgelopen jaar de Oekraïense Cyber ​​Alliance alleen al bijna $100.000 heeft ontvangen in Bitcoin, Litecoin, Ethereum en stablecoins.

Oekraïne kwam niet zelf op het idee om op deze manier geld te verzamelen. Elliptic zegt dat de organisaties het idee overnemen van pro-Russische groepen, die al in 2014 begonnen met het inzamelen van Bitcoin.

Bitcoin en cryptocurrency vormen echter slechts een klein deel van de financiering die naar Oekraïne stroomt. De meeste fondsen zijn fiat-valuta’s via traditionele betalingssystemen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen
Bitcoin en Ethereum herstellen nu inflatie in de VS afneemt Bitcoin en Ethereum herstellen nu inflatie in de VS afneemt
Crypto Miner Marathon vergroot zijn Bitcoin bezittingen Crypto Miner Marathon vergroot zijn Bitcoin bezittingen
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten