Blockchain Nieuws, Dogecoin Nieuws, Solana Nieuws

Blockchain Nieuws, Dogecoin Nieuws, Solana Nieuws

Oekraïne heeft meer dan 50 miljoen dollar aan cryptodonaties ontvangen

De crypto crowdfunding voor Oekraïne heeft de 50 miljoen dollar overschreden. Er werden tot op heden zo’n 90.000 afzonderlijke crypto donaties gedaan.


$50,9 miljoen aan crypto donaties

De Oekraïense crypto crowdfunding inspanning heeft nu 50,9 miljoen dollar bereikt, dit blijkt cijfers gepubliceerd door blockchain analytics platform Elliptic. In een blogpost werd het volgende beschreven:

De Oekraïense regering – en een NGO die steun biedt aan het leger – hebben 50,9 miljoen dollar opgehaald, via meer dan 89.000 donaties van crypto-activa sinds het begin van de Russische invasie.

De crowdfundinng begon op 26 februari 2022. Het officiële Twitter-account van de Oekraïense regering kondigde toen aan dat het cryptocurrency donaties accepteerde.


Crypto donaties stromen Oekraïne binnen

Toen de Oekraïense regering voor het eerst aankondigde dat het cryptocurrency donaties accepteerde, deelde het een Bitcoin en Ethereum wallet adres voor geïnteresseerde donoren. Die twee adressen nu respectievelijk $10 miljoen en $16 miljoen aan Bitcoin en Ethereum ontvangen.

Op 1 maart 2022, kondigde de regering ook aan dat het Polkadot donaties accepteerde. In een latere tweet bedankte de regering Gavin Wood, de oprichter van Polkadot, voor de donatie van $5 miljoen. Op 2 maart 2022, kondigde Fedorov aan dat de Oekraïense regering nu ook Dogecoin accepteert.

Hij tweette dat “nu zelfs memes ons leger kan steunen en levens kan redden van Russische indringers.”

Fedorov prees ook de “massale steun” die Oekraïne heeft ontvangen van Solana en Everstake. De platformen hebben een gezamenlijk initiatief genaamd Aid for Ukraine opgezet om fondsen te werven.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Oekraïense NGO haalt ook veel crypto donaties op

De blogpost van Elliptic heeft ook het totale bedrag aan crypto donaties bijgehouden dat afkomstig is van Come Back Alive. Volgens Elliptic heeft de NGO “enkele miljoenen dollars aan crypto donaties” ontvangen.

Elliptic meldt ook dat UkraineDAO, een gedecentraliseerde autonome organisatie die is opgezet om Oekraïne te helpen, een NFT van de Oekraïense vlag heeft geveild voor 6,5 miljoen dollar aan Ethereum.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten