Nieuws

Ohio eerste Amerikaanse staat die Bitcoin (BTC) accepteert voorbelastingen

In Ohio, Amerika, wordt de Bitcoin (BTC) steeds meer geaccepteerd. Nu zijn ze zelfs zo ver dat Ohio er klaar voor is om de eerste staat in Amerika te worden die BTC gaat accepteren als betaaloptie voor belastingen.

BitPay

In eerste instantie is het alleen voor bedrijven mogelijk om hun belasting via de BTC te betalen. Vervolgens zijn de plannen voor de toekomst dat dit zal worden uitgebreid naar alle individuele belastingbetalers. De inschrijvingen om met de cryptocurrency te betalen is al gestart. Om alle betalingen te kunnen verwerken is Ohio gaan samenwerken met de crypto-processor BitPay. Dit is een grote stap in de (nationale) acceptatie van cryptocurrency.

Meer staten volgen

Ohio is ervan overtuigd dat zij niet de enige staat zullen zijn waar er met cryptocurrency kan worden betaald. Volgens hen zal er in de toekomst een groot aantal andere staten volgen. Ohio’s verkozen staatsbeambte vertelde hiernaast dat hij kan besluiten dat zijn kantoor de digitale valuta accepteert zonder dat hier goedkeuring van de wetgevende macht of gouverneur aan te pas komt. Toch is dit opvallend, want zo zijn er in het afgelopen jaar verschillende facturen in andere Amerikaanse staten geïntroduceerd die voorstellen om crypto voor belastingen te accepteren, maar staatswetgevers hebben deze helaas moeten vertragen.