Crypto Bill
Regulatie

Oklahoma voert nieuwe wetgeving in voor Blockchain en Digitale Activa

De gouverneur Kevin Stitt, van Oklahoma, heeft een baanbrekend wetsvoorstel ondertekend dat een juridisch kader biedt voor blockchain-technologie en digitale activa.

Deze wetgeving, die op 1 november 2024 in werking treedt, beschermt gebruikers van digitale activa tegen beperkingen en discriminerende praktijken.

Basis voor bescherming van rechten van individuen op digitale bezittingen

De nieuwe wet verbiedt de regering van Oklahoma om beperkingen op te leggen aan het gebruik van digitale activa voor legale aankopen of zelfbewaring. Bovendien stelt het vast dat digitale activa, wanneer gebruikt als betaalmiddel, niet onderworpen mogen zijn aan extra belastingen of kosten in vergelijking met andere betaalmethoden.

Het wetsvoorstel, oorspronkelijk in januari geïntroduceerd door staatsvertegenwoordiger Brian Hill, legitimeert tevens de mining van digitale activa in woongebieden, mits voldaan wordt aan lokale geluidsverordeningen. Bedrijven die digitale activa ontginnen, mogen opereren in industriële zones zonder extra geluidsbeperkingen, behalve de reeds bestaande.

“House Bill 3594 legt een basis voor de bescherming van de rechten van individuen op hun digitale bezittingen,” aldus Hill op 9 mei, na de goedkeuring van het wetsvoorstel.

Miners geclassificeerd als datacentra

De wetgeving classificeert miners als datacentra en bepaalt dat staatsinstellingen geen aanvullende eisen kunnen stellen aan bedrijven die digitale activa ontginnen, die niet ook van toepassing zijn op datacentra.

Een belangrijk aspect van het wetsvoorstel is de bescherming van individuen en bedrijven die zich bezighouden met cryptomining of knooppuntoperaties tegen aansprakelijkheden die uitsluitend verband houden met het valideren van transacties. De wetgeving stelt expliciet dat het exploiteren van een knooppunt op een blockchain-protocol geen geldzenderlicentie vereist volgens de Oklahoma Statuten.

Daarnaast vereist de nieuwe wetgeving geen vergunning voor het overbrengen van geld voor het ontginnen van digitale activa, het exploiteren van knooppunten of het deelnemen aan blockchain-staking. Ook wordt er een verbod ingesteld op discriminerende elektriciteitstarieven gericht op cryptominingbedrijven, om ervoor te zorgen dat miners toegang hebben tot energie tegen vergelijkbare tarieven als andere industrieën.

Met deze wetgeving positioneert Oklahoma zich als één van de eerste Amerikaanse staten die specifieke cryptowetgeving invoert, terwijl het Amerikaanse Congres nog verschillende wetsvoorstellen bespreekt die betrekking hebben op cryptocurrencies en blockchain-technologie, waaronder een regelgevingskader voor stablecoins.

Regulatie nieuws

Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Voormalig FTX-topman hoopt op slechts 18 maanden gevangenisstraf
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten