Exchange Nieuws

OKX onthult tweede Proof-of-Reserves rapport en belooft maandelijkse update

De cryptocurrency exchange OKX heeft een tweede Proof-of-Reserves rapport gepubliceerd. In deze nieuwe editie zitten functies die het mogelijk maken voor gebruikers om de boel te verifiëren. Het rapport van donderdag 22 december laat zien dat de exchange op dinsdag nog 113.754 Bitcoin (1,87 miljard dollar) had tegen gebruikersbalansen van 112.192 Bitcoin.

Voldoende Bitcoin in kas

Deze getallen brengen de reserves van OKX op 101 procent, wat een minimale daling is van de 102 procent die het op 22 november nog kon overleggen. Op zich is het allemaal prima dat OKX voldoende Bitcoin in kas heeft om de gebruikerstegoeden te dekken. Het is ergens wel vreemd dat een beurspartij als OKX al jaren meeloopt en niet een grotere oorlogspot aan Bitcoin heeft opgebouwd.

Je zou verwachten en hopen dat ze meer assets in kas hebben om eventueel zware perioden te overleven. Dat blijkt ook hier niet het geval. De Tether (USDT) reserves staan op 101 procent en de Ethereum reserves op 103 procent. Samen vormen Bitcoin, Ethereum en USDT 90 procent van de holdings van het beursplatform. Met deze Proof-of-Reserves hoopt OKX zijn gebruikers ervan te overtuigen dat hun fondsen veilig zijn op het handelsplatform.

Kritiek op het rapport

Het is allemaal leuk en aardig om te kunnen zien hoeveel Bitcoin, Ether en USDT het beursplatform in beheer heeft, maar dat zegt nog weinig over de schuldverplichtingen van OKX. Dat is dan ook een grote kritiek op alle Proof-of-Reserves rapporten die de beurzen uitbrengen. Je kunt er wel wat aan aflezen, maar niet de volledige financiële gezondheid van een beursplatform uit afleiden.

OKX is nu van plan om iedere maand op de 22e een Proof-of-Reserves te delen om het vertrouwen van zijn gebruikers terug te winnen. “Het publiceren van Proof-of-Reserves resultaten op maandelijkse basis draagt bij aan onze doelstelling om de industrie te leiden op het gebied van transparantie en vertrouwen”, aldus Haider Rafique, het hoofd van de marketingafdeling van het beursplatform.

Exchange nieuws

Binance lanceert onbekende altcoin op platform
BUSD-stortingen en opnames via OCBS op Binance.US opgeschort
Matt Damon onthult waarom hij meedeed aan beruchte Crypto.com reclame
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden