Bitcoin

Oliemaatschappijen zullen over 5 jaar BTC mining domineren

Bitcoin minen is vaak bekritiseerd vanwege het enorme stroomverbruik. Podcaster Marty Bent heeft echter een oplossing gevonden waarvan hij zegt dat het afval in de olie- en gassector vermindert.


Olie- en gasbedrijven betrekken

In een post, die hij op 15 april plaatste, onthulde Bent dat hij sinds vorig jaar Bitcoin had gemined bij het bedrijf Great American Mining (GAM). Hij gebruikte hierbij overtollig gas dat bedoeld was om de booreilanden van stroom te voorzien. Dat gas is een bijproduct van olie mining.

GAM heeft afgelopen december hun eerste kleine mining operatie ingezet in de vorm van een zeecontainer in een olieveld. Bent zei dat dit de eerste stap was om Olie en gas-producenten aan te moedigen om “één van de grootste miners binnen het Bitcoin netwerk” te worden. In een podcast vertelde hij het volgende hierover:

“Wat we proberen te bereiken bij Great American Mining is om deze olie- en gasbedrijven een beetje het ‘aha’-moment te laten hebben. Ze moeten beseffen dat ze hierin moeten investeren. Ze moeten een mining infrastructuur maken, zodat ze efficiënter kunnen omgaan met hun verspilde gas. Op lange termijn zullen ze Bitcoin helpen, Bitcoin beschermen en Bitcoin verder distribueren vanuit een mining perspectief.”


Het concept

Bitcoin miners zijn op zoek naar goedkope en overvloedige energiebronnen, terwijl olie en gas-bedrijven zo efficiënt en winstgevend mogelijk willen zijn. GAM zal gas dat normaal gesproken wordt afgevoerd als afvalproduct of verkocht – soms met verlies – gaan gebruiken als een energiebron voor cryptomining.

“Als ze correct zijn ontworpen, hebben containers gevuld met Bitcoin miners een veel betere uptime en zijn ze gemiddeld 5x winstgevender dan het gas naar een pijpleiding te sturen om het te verkopen.”

Bent vertelt dat het niet nodig was om magazijnen te gebruiken of staalconstructies te bouwen om Bitcoin te minen. Hij vertelt dat ze gewoon zeecontainers kunnen gebruiken.

“Je ziet nu een trend die zelfs gecentraliseerde locaties zich eigen maken. In plaats van een groot magazijn te bouwen en alle infrastructuur aan te leggen, gebruiken ze eigenlijk het containermodel om ter plaatse te bouwen. Een jaar geleden was dat helemaal niet het geval. En nu zie je hele grote plaatsen met 40, 50, 60 stapels containers. Het is gewoon goedkoper om het op die manier te doen.”

Het concept wordt steeds populairder. De Winklevoss tweeling heeft geïnvesteerd in Crusoe Energy Systems. Dat is een bedrijf uit Texas dat het afval van overtollig aardgas omzet in cryptocurrencies. In het Canadese mining bedrijf Black Pearl Resources winnen ze Bitcoin om de operationele kosten te compenseren. Een ander Canadees bedrijf, Upstream Data, verkoopt en verhuurt mobiele mining apparatuur aan olie en gas-producenten voor hetzelfde doel.


VS heeft niet veel mining infrastructuur

Op dit moment is China het land met de beste industriële mining faciliteiten voor cryptocurrency. Met zijn betaalbare energiekosten is het land verantwoordelijk voor ongeveer 60-70% van het energieverbruik van mining wereldwijd.

Op dit moment heeft het Bitcoin netwerk een geschat jaarlijks elektriciteitsverbruik van 73.374 TWh. Aangezien mining in de loop van de tijd duurder is geworden, zal het energieverbruik hoogstwaarschijnlijk ook toenemen. Hierdoor zullen ondernemers op zoek gaan naar alternatieve oplossingen.

Bent is van mening dat Bitcoin mining wereldwijd meer moet worden gebruikt. China domineert momenteel de mining van de cryptocurrency. Hij zei dat Bitcoin mining een enorme economische kans was voor de Amerikaanse olie- en gasindustrie.

“We zijn er nog erg vroeg bij bij GAM, maar we hebben er vertrouwen in dat we deze visie de komende vijf jaar zullen zien uitkomen. We zouden kunnen falen, maar we gaan het zeker proberen.”

 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins