Bitcoin

Omzet uit Bitcoin mining bereikt record van $1,5 miljard

Bitcoin miners hebben vorige maand een omzet van meer dan $1,5 miljard behaald, zo blijkt uit een rapport van Arcane Research.


Bitcoin miners verdienen $52,3 miljoen per dag

Ondanks dat de inkomsten uit de mining-industrie tegen het einde van de maand wat terugliepen is er in maart toch een record bereikt. Het uiteindelijke cijfer komt bijna precies overeen met de uitspraken die Glassnode half maart deed. Het bedrijf vertelde toen dat miners ongeveer $52,3 miljoen per dag verdiende. Op 14 maart werd er zelfs een record omzet behaald van $64,7 miljoen. Dat was de dag nadat BTC zijn hoogste punt ooit bereikte van $61.683.


Hoe kan het dat de omzet is gestegen?

Mining is de manier waarop transacties worden toegevoegd aan de Bitcoin-blockchain. Om efficiënt BTC-tokens te minen gebruiken miners gespecialiseerde hardware om de software op uit te voeren. Miners stellen hun rekenkracht beschikbaar om cryptogratische puzzels op te lossen, waardoor transacties verwerkt worden en het netwerk beveiligd wordt. Miners ontvangen hier een vergoeding voor inclusief eventuele transactiekosten die mensen betalen om hun transactie te verwerken.

Momenteel ontvangen miners een blokbeloning van 6,25 BTC, waarbij elke 10 minuten een nieuw blok wordt gemined. Terug in de tijd waren de blokbeloningen hoger. Van 9 juli 2016 tot 11 mei 2020 verdienden miners namelijk 12,5 BTC voor elk blok dat werd gemined. Vier jaar daarvoor was het zelfs 25 BTC en de eerste vier jaar van het bestaan van de Bitcoin was dit 50 BTC.

Dat de omzet van Bitcoin miners zijn gestegen, ondanks dat de blokbeloningen dalen is volgens sommigen dan ook opvallend te noemen. Maar eigenlijk is dat helemaal niet zo gek. Het krimpende aanbod heeft de prijs opgedreven en deze prijsstijging is dan ook de belangrijkste reden voor de stijgende inkomsten van Bitcoin miners.

Bitcoin nieuws

De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving