Bitcoin

Omzet van Bitcoin miners met 23% gedaald in juni

Bitcoin miners zagen in juni hun omzet dalen met 23 procent. Dit is het gevolg van lagere netwerk fees en een lagere bloksubsidie na de halvering in mei.


Een omzet daling van 23%

Bitcoin miners naar schatting $281 miljoen aan inkomsten in juni. Dit terwijl de omzet in mei nog rond de $366 miljoen lag. Hiermee bereiken de inkomsten van de miners een dieptepunt van drie maanden. De kans is hierdoor groot dat miners hun Bitcoins direct zullen verkopen om hun verliezen te dekken.

Bitcoin mining omzet – Bron: Coindesk

Minen is het proces van het toevoegen van bevestigde transacties aan de Bitcoin-blockchain. Het netwerk compenseert de miners voor het inzetten van hun computers om de transacties te verifiëren. Dit gebeurd via blok subsidies en transactie fees. De subsidies liggen op 6,25 BTC per blok.


Omzet van Bitcoin miners daalt door halving

De inkomsten van de maand juni zijn een representatief voor de omzet die miners kunnen behalen na de Bitcoin halving. Ondanks dat de omzet van de miners in mei met 11 procent daalde was dit nog niet representatief voor de omzet. Dit omdat in de eerste 11 dagen ven mei de blokbeloning nog op 12,5 BTC lag.

Tijdens de halvering groeide de omvang van de mempool van Bitcoin aanzienlijk, waardoor ook de transactiekosten stegen. De mempool dient als een soort opslagplaats voor geverifieerde transacties die door miners in nieuwe blokken moeten worden opgenomen. Aangezien de mempool in juni leeg liep, weerspiegelt de maandelijkse omzet voor miners de daaropvolgende daling van transactiekosten.

Bitcoin mempool en transactie fee – Bron: Coindesk

De fees genereerden in juni slechts $12 miljoen voor de miners. Wat goed was voor 4,3% van de maandelijkse inkomsten. Ter vergelijking: In mei lag dit percentage op 8,3%. Aangezien de subsidie per blok constant blijft tot 2024, kan de groei van de inkomsten uit BTC mining slechts uit twee bronnen komen: een verhoging van de netwerkkosten of een stijgende Bitcoin prijs.

 

Bitcoin nieuws

Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?