Nieuws

Omzet van Crypto Exchanges zal in 2018 meer dan verdubbelen

Een nieuw onderzoek van Sanford C. Bernstein & Co. laat zien dat de opbrengsten van cryptocurrency exchanges kunnen verdubbelen in 2018. Dit zal betekenen dat de exchanges meer dan $4 miljard dollar generen in 2018.

‘Crypto trading is het volgende grote ding’

Het onderzoeksbureau ziet een grote toekomst tegemoet voor cryptocurrencies. Ze betitelen het rapport dan ook als het volgende: “Crypto trading – Het volgende grote ding?”. In het rapport staat dat de crypto koersdalingen waarschijnlijk niet of nauwelijks invloed zullen hebben op de inkomsten die de crypto exchanges genereren. Daarnaast is de cryptocurrency markt volgens het rapport nog lang niet uitgegroeid. Er worden steeds meer grote institutionele beleggers richting de crypto markt getrokken. De cryptocurrency exchanges hebben dus nog meer dan genoeg kansen om hun opbrengsten te vergroten. Bernstein ontdekte dat het kopen en verkopen van crypto’s vorig jaar (2017) zo’n $1.8 miljard dollar aan transactiekosten genereerde. Dat komt overeen met 8 procent van de omzet van traditionele aandelen beurzen. Een enorm snel groeiende markt dus.

Notitie: De grafiek toont hoe het gemiddeld dagelijks verhandelde volume van cryptocurrencies over 30 dagen vergelijkbaar is met de belangrijkste traditionele segmenten. Bron: Sanford C. Bernstein.


Crypto exchange Coinbase is oppermachtig

De crypto analisten merken op dat de reguliere financiële sector nogal terughoudend is ten aanzien van de cryptocurrency markt. Dit komt door de onzekere regelgeving en de enorme bewegelijkheid van de koers. Daarnaast schrijven ze in het rapport dat bepaalde crypto exchanges te machtig zijn of gaan worden. Zo is in Amerika de cryptocurrency exchange genaamd ‘Coinbase‘ ongelofelijk machtig. Ze hebben meer dan 50 procent van de Amerikaanse crypto markt in handen. Dit kan zorgen voor oneerlijke voordelen voor het enorme bedrijf.