ethereum
Ethereum

On-chain analist: ‘Geen verkoopgolf na Shapella-upgrade Ethereum’

Het is een kwestie van tijd voordat de langverwachte Shapella-upgrade klaar is voor het hoofdnetwerk van Ethereum. Met die upgrade wordt het mogelijk om Ethers los te maken uit het Proof-of-Stake contract op de Beacon Chain, waarmee er in theorie ruim 18 miljoen Ethereum op de markt kan komen. Bij elkaar zijn die Ethers op dit moment ongeveer 34 miljard dollar waard. Moeten we ons zorgen maken over een koersdaling voor Ethereum?

De Shapella-upgrade

Op 12 april is het zover en gaat Ethereum over op de Shapella-upgrade. Vanaf dat moment kun je Staked Ethereum weer losmaken uit het Proof-of-Stake contract en verkopen als je daar behoefte aan hebt.

Als we de analisten van CryptoQuant mogen geloven, dan is de kans op een verkoopgolf klein tot niet aanwezig. Zij baseren zich hierbij op een zogenaamde profit and loss analyse.

Op het moment van schrijven staan ongeveer de helft van alle bijna 18 miljoen Ethers in het Proof-of-Stake contract op een virtueel verlies. Wat dat betreft is de kans klein dat deze stakers hun Ethers losmaken om deze tegen een verlies te verkopen.

Om die reden verwacht CryptoQuant dat de kans klein is dat we na 12 april een ware verkoopgolf zullen zien voor Ethereum. De enige manier waarop dat zou kunnen is als een groot deel van deze mensen in liquiditeitsproblemen zit, maar ook die kans lijkt op dit moment klein.

Belangrijke ontwikkeling

Verder is de mogelijkheid om Ethers te unstaken een belangrijke ontwikkeling voor het protocol. Het is heel goed mogelijk dat het grote geld op dit moment nog niet durft te staken, omdat het lange tijd onduidelijk was wanneer het weer mogelijk zou worden om Staked Ethereum uit het contract te halen.

Zeker grote investeerders, die te allen tijde bij hun geld willen kunnen, zullen huiverig geweest zijn om hun kapitaal in Ethereum vast te zetten. Na de Shapella-upgrade is er van die angst in ieder geval geen sprake meer.

Het kan dus ook zomaar zijn dat er hierna juist een hele vloedgolf aan Ethers richting het Proof-of-Stake contract gaan, omdat iedereen wil profiteren van de mogelijkheid om een beetje rendement te pakken over zijn of haar Ethereum. Volgende week woensdag is het zover en gaat de Shapella-upgrade live op het netwerk!

Ethereum nieuws

SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?