Ethereum
Altcoin

Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog

Een nog vrij onbekende concurrent van Ethereum is aan een gigantische uitbraak bezig, waarmee het zijn hielen laat zien aan zowel Bitcoin als Ethereum. Het gaat om Conflux Network (CFX) dat op het moment van schrijven op 0,311 dollar per munt staat. Die koers betekent dat het project in zeven dagen tijd met 97,33 procent is gestegen.

Jong project

Conflux Network is een nog relatief jong project in de crypto-wereld. Het platform lanceerde in november 2020 en kwam dit jaar extra in de aandacht vanwege een samenwerking met China Telecom, een van de grootste dienstverleners op het gebied van telecommunicatie in China.

Daarnaast is het platform al geïntegreerd in Xiaohongshu, ook wel bekend als Little Red Book, wat een Chinees social media en e-commerce platform is dat meer dan 200 miljoen maandelijkse gebruikers kent.

Volgens Conflux zelf is het de enige openbare blockchain in China die volledige aan de regels van het land voldoet. Het platform is ontworpen als een gigantisch schaalbaar en goedkoop protocol, dat gebruikmaakt van het Proof-of-Work model om transacties te valideren.

Wat is Conflux Network?

Je kunt Conflux Network waarschijnlijk het beste zien als een verzameling van verschillende succesvolle technologieën vanuit de industrie. Zo is het dus gebouwd op een Proof-of-Work consensus mechanisme genaamd Tee-Graph, dat is ontworpen om de prestaties van de blockchain te optimaliseren.

Het belangrijkste voordeel van Conflux Network ten opzichte van andere projecten is waarschijnlijk de gigantische transactiecapaciteit. Conflux Network is in staat om meer dan 3.000 transacties per seconde te verwerken. Naar eigen zeggen kan het dit zonder in te leveren op decentralisatie en veiligheid.

Dat laatste lijkt een wat ongeloofwaardige claim, maar het laat in ieder geval zien dat ze serieus zijn. Verder ondersteunt het ook Solidity, de programmeertaal die speciaal is ontwikkeld voor Ethereum. Zo is het dus mogelijk om applicaties van Ethereum naar Conflux Network te brengen.

Ethereum nieuws

Bloomberg analist: Ethereum ETF’s worden op deze dag gelanceerd
Vraag naar Ethereum schiet de lucht in na hevige prijsdaling
Gary Gensler: Ethereum ETF’s zullen waarschijnlijk deze zomer lanceren
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken