Bitcoin prijs stijgt
Exchange

Ondanks FTX-fiasco kijken institutionele beleggers nog steeds naar crypto

De negatieve effecten veroorzaakt door het FTX-fiasco hebben de crypto-ruimte over het algemeen in een ongunstig daglicht neergezet. Institutionele beleggers blijven momenteel echter interesse tonen in de sector.

Meer gebruikers op Bitstamp-exchange

Volgens de crypto-exchange Bitstamp, vergeleken met hun gegevens in oktober, is het aantal institutionele registraties binnen het platform voor het verhandelen van digitale activa in november met 57% gestegen, toen het nieuws naar buiten kwam dat FTX net was ingestort. De crypto-exchange heeft hiernaast ook laten weten dat de totale omzet in dezelfde periode met 45% is gestegen, waarbij de inkomsten van instellingen met 34% zijn gestegen en van detailhandelaren met 72%.

De exchange benadrukte hierbij dat in vergelijking met oktober het aantal actieve wereldwijde retailgebruikers in november ook met 43% toenamen. Dit suggereert dat zelfs met FTX een hot topic in de ruimte, meer crypto-investeerders actief handelden binnen de Bitstamp-exchange.

De on-chain-analist genaamd ‘Willy Woo’ gaf ook commentaar op de kwestie van traditionele financiële investeerders die naar de ruimte kijken. In een Tweet betoogde Woo dat alhoewel de ineenstorting van de FTX de industrie lijkt terug te dringen, traditionele investeerders de situatie zien als een kans om binnen te komen.

Onderliggende technologie presteert ondanks FTX-crash

Onlangs sprak de financiële dienstverlener Goldman Sachs hun intentie uit om cryptobedrijven te kopen of erin te investeren. Goldman Sachs-directeur Mathew McDermott zei dat het bedrijf al due diligence doet en kansen ziet terwijl de waarderingen laag zijn. De directeur merkte ook op dat hoewel FTX een prominent voorbeeld binnen de branche werd, de onderliggende technologie achter de ruimte nog steeds presteert.

In de tussentijd wil de SEBA Bank de institutionele acceptatie versnellen door een partnerschap met HashKey Group. Op 5 december kondigde het bedrijf aan dat het gaat samenwerken met HashKey om de acceptatie van digitale activa binnen instellingen in Hong Kong en Zwitserland te versnellen.

Exchange nieuws

Cyvers detecteert verdachte transacties in WazirX’s Safe Multisig-wallet
FTX bereikt een schikking met de CFTC van bijna $13 miljard
Bitfinex Derivatives en Thalex kondigen samenwerking aan om crypto-opties en futures te versterken
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers