Shiba inu Nieuws

Ondanks prijsschommelingen zijn er ruim 100.000 meer Shiba-Inu houders bijgekomen in 2022

De populaire meme-coin Shiba Inu, of SHIB afgekort, heeft een schommelend 2022 meegemaakt. Toch hebben ondanks de onderdrukkende marktomstandigheden meer mensen geïnvesteerd in de meme-coin. Er zijn nu meer SHIB-houders dan aan het eind van 2021.

Stijging van adressen ongeveer 9%

Sinds het begin van 2022 zijn er naar verluidt 109.033 nieuwe SHIB-houders bijgekomen. Waar op 3 januari 2022 er 1.114.483 SHIB-houders waren, zijn dat er nu circa 1.223.516. Dit komt neer op een stijging van ongeveer 9%. Het is benoemingswaardig dat het aantal SHIB-houders over het jaar heen wel fluctueerde, grotendeels afhankelijk van de schommelingen in de activaprijs. In onderstaand figuur is het aantal SHIB-adressen van de afgelopen 3 maanden weergegeven. Hierin wordt deze fluctuatie beter zichtbaar.

Activa wordt levensvatbaarder

Een mogelijke verklaring van de stijging in het aantal adressen is dat de ontwikkelaars van Shiba Inu via diverse initiatieven proberen om de activa levensvatbaarder te maken. Met name de gedecentraliseerde financiële activa (DeFi) hebben activiteiten geregistreerd zoals een verhoogde token-vernietigingssnelheid die de voorraad van het token wil minimaliseren en mogelijk een stijging van de waardering tot gevolg heeft. Tot op heden zijn er meer dan 410 biljoen tokens vernietigd.

Hiernaast is Shiba Inu ook steeds meer gebruikt in de gamingsector en dan met name bij NFT’s. In deze lijn wil het SHIBOSHIS-project, een verzameling Shiba Inu NFT’s, houders in staat stellen actief deel te nemen aan NFT-munten, -handel en digitale grondverwerving naast VR-gaming. Het concept krijgt steeds meer aandacht van de community.

Met de opkomst van SHIB tussen de relatief goedkope activa, lijken beleggers als slot de gevestigde digitale valuta’s als Bitcoin (BTC) te verlaten ten gunste van de meme-munt. Nieuwe gegevens geven bijvoorbeeld aan dat Indiase investeerders zich steeds meer wagen aan SHIB, in de hoop dat het actief het momentum van 2021 weer zal aanwakkeren.

Shiba Inu nieuws

Nieuwe whale ontvangt 138 miljard Shiba Inu vanuit één wallet
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
American Air en Air Canada accepteren Shiba Inu als betaalmiddel
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten