Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Onderzoek: 67% van de Canadezen wil tegen 2027 in crypto betaald worden

Een onderzoek suggereert dat het ontvangen van betalingen in cryptocurrencies steeds populairder wordt in Canada. Uit een recent onderzoek van Capterra, gehouden onder 1.000 Canadese respondenten, bleek namelijk dat 67% van de deelnemers geïnteresseerd is om in de komende vijf jaar in crypto te worden betaald.


Bitcoin en Ethereum zijn nog altijd het populairst

De onderzoekers ontdekten ook dat één op de vier respondenten al crypto bezit, waarbij 58% met crypto begon tijdens de COVID-lockdowns. 37% van de respondenten zeiden dat ze van plan zijn binnenkort crypto te gaan kopen.

Onder de respondenten die al crypto gebruikten, ontdekten de onderzoekers dat Bitcoin en Ethereum nog steeds het populairst zijn. Naast BTC en ETH behoren Dogecoin, Litecoin en Cardano tot de meest gekochte tokens.

De onderzoeksresultaten toonden ook aan dat cryptocurrencies veel vaker gekocht worden door jongere demografische groepen. Onder de crypto eigenaren is namelijk 34% tussen 18 en 22 en 41% tussen 23 en 35 is.


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Waarom mensen nog twijfelen in Canada

Hoewel velen positief zijn over het gebruik van cryptovaluta’s, zijn er anderen die aarzelen. In het onderzoek werden een aantal punten genoemd die mensen tegenhoudt om te investeren in digitale valuta’s. Zo gaf 64% van de twijfelaars aan te weinig kennis te hebben over cryptocurrencies. Ook waren 44% van de twijfelaars bang dat crypto misschien wel helemaal zal verdwijnen en 40% noemde de grote marktschommelingen een probleem.

Onderzoeksanalist Tessa Anaya zei dat, hoewel de belangstelling groeit, de toekomst onduidelijk blijft. “Hoewel ideeën zoals een blockchain-afhankelijke economie en de introductie van Web3 snel aan populariteit winnen, is de realiteit dat de toekomst van crypto in Canada onzeker blijft”, verklaarde ze.

Bitcoin nieuws

Bitcoin stagneert rond $24K en dogecoin koers schiet omhoog Bitcoin stagneert rond $24K en dogecoin koers schiet omhoog
Bitcoin-miners houden nu ongeveer 27% minder Bitcoin vast Bitcoin-miners houden nu ongeveer 27% minder Bitcoin vast
Bitcoin miner Bitfarms maakt $142 miljoen verlies, maar aandeel stijgt met 8,5% Bitcoin miner Bitfarms maakt $142 miljoen verlies, maar aandeel stijgt met 8,5%
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten