Onderzoek: Bitcoin Dominantie ligt eigenlijk Boven 90%

Volgens Forbes kan het werkelijke aandeel van de Bitcoin in de totale marktwaarde voor alle cryptocurrencies oplopen tot meer dan 90 procent.

Terwijl de reguliere cryptokoersen websites wijzen op een Bitcoin dominantie niveau van ongeveer 70%, geven analisten van Arcane Research aan dat het echte niveau mogelijk nog vele malen hoger ligt.


Waarom ligt de BTC dominantie eigenlijk hoger?

Arcane Research schrijft dat het belangrijk is om de liquiditeit van de cryptocurrencies in de vergelijking mee te nemen. Alleen dan zal je een nauwkeurige meting van de dominantie van de Bitcoin krijgen. Waarom?

“Je kunt misschien één token verkopen voor 3 dollar, maar wat gebeurt er als je er 1 miljoen wilt verkopen? Zonder rekening te houden met liquiditeit, wordt marktkapitalisatie een zinloze maatregel. “

Arcane Research heeft daarom de marktkapalisatie van de crypto markt zelf opnieuw berekend. Dit doen ze door het handelsvolume te gebruiken als indicator voor liquiditeit. De bevindingen van het bedrijf wijzen op een Bitcoin dominantie level van meer dan 90%. Dat is dus 20% meer dan wat andere websites aangeven.

Belangrijk om te noemen is dat Arcane Research stablecoins heeft uitgesloten van de vergelijking. Dit omdat dergelijke aan fiat gekoppelde valuta’s niet concurreren met cryptocurrencies die een zelf onderhoudende waarde hebben.


Wat voor conclusie kunnen we hieruit trekken?

Volgens de onderzoekers geeft een dergelijk hoog niveau van marktdominantie aan dat het steeds minder waarschijnlijk is dat andere cryptocurrencies als geld kunnen concurreren met de Bitcoin. “Liquiditeit is alles, als het gaat om geld.”

Een dergelijke dominantie heeft gevolgen voor de infrastructuur en voor beleggers. Toch is het belangrijk om te noemen dat de onderzoekers aangeven dat dominantie niet altijd een goede indicator is om te vergelijken:

“Het is moeilijk om verschillende projecten met verschillende niches te vergelijken. Voor crypto zou je kunnen stellen dat het hele idee van het meten van de relatieve sterkte (dominantie) van verschillende munten en tokens concurrentie tussen complementaire oplossingen meet die er eigenlijk helemaal niet is.”

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken