Altcoin Nieuws, Nieuws

Onderzoek: ChainLink wordt gebruikt voor Pump & Dump

Onderzoekers hebben bewijs gepubliceerd van een volgens hun gecoördineerde Pump & Dump prijsmanipulatie waarbij de crypto token ChainLink is betrokken.

Volgens het bericht, dat gepubliceerd is door AnChain onderzoekers, zijn er een aantal verdachte LINK transacties gevonden tussen 1 april 2019 en 26 juli 2019.


Wat is Pump & Dump?

Pump & Dump is een naam die is gegeven aan een soort fraude, waarbij de prijs van een cryptomunt, vaak één met een laag volume, wordt gemanipuleerd door een gecoördineerde stroom van aankopen. Deze aankopen worden vaak gedaan met grote volumes door een groep mensen die de aankopen van te voren plannen.

Door de enorme toename van aankopen stijgt de vraag in de munt kunstmatig. Hierdoor gaat de prijs omhoog en onwetende investeerders die niet in de Pump & Dump groep zitten komen dan in beweging. De prijsstijging valt op en de prijs wordt kunstmatig hoog gehouden door de Pump en Dump groep.

Als de prijs flink gestegen is dumpen de manipulators hun tokens. Het aanbod is enorm en de prijs van de munt crasht. Een deel van de groep, de mensen die als eerst verkopen, maakt enorme winsten. De rest van de onwetende investeerders verliezen zeer veel geld.

Onderzoekers merken nu dus het volgende op:

“Cryptocurrencies zijn meestal uitzonderlijk kwetsbaar voor deze vorm van manipulatie, omdat een heel groot deel van bepaalde cryptomunten in handen zijn van een relatief klein aantal individuen. De marktactiviteit van die personen kan de prijs van de munten dramatisch beïnvloeden.”


Hoe ChainLink werd gebruikt door Pump en Dump groep

Onderzoekers van An.Chain linken de cryptomunt ChainLink nu dus aan zulke Pump en Dump groepen. In het bericht publiceren de onderzoekers een gedetailleerde tijdlijn met links naar verschillende tweets, de datum van de toevoeging van LINK aan Coinbase en de prijsbeweging van de munt van $1.19 op 13 juni naar $4,45 op 29 juni.

An.Chain vertelt dat een bepaalde groep achter de enorme Pump en Dump van de cryptomunt zit. De onderzoekers hebben een aantal van deze adressen geïdentificeerd.

In het artikel wordt ook geschreven dat het over een zeer professionele groep manipulators gaat. Ze gebruiken ETH om naar verschillende jump-adressen te sturen. Dit is een zeer geavanceerde tactiek die het echte crypto adres van de personen verbergt.


De Pump fase

Vanaf 28 juni 2019 begon de marktprijs van de LINK token enorm te stijgen.

 
Pump ChainLink

De onderzoekers laten in het onderzoek zien dat er een klein aantal adressen voor een enorm groot deel van het LINK volume verantwoordelijk zijn rond deze periode. Dit geeft reden om te vermoeden dat deze adressen gebruikt zijn voor een gecoördineerde pump van de LINK prijs.


De Dump fase

Door adressen te controloren kwamen de onderzoekers er achter dat 1 adres tussen 2 en 15 juli meer dan 4,2 miljoen LINK tokens verkocht. De gebruiker achter dit adres gebruikte meerdere Jump adressen en verkocht zijn tokens op Binance.

 
Dump periode chainlink
Dump ChainLink

De conclusie van dit onderzoek is dus dat je altijd op moet letten met het handelen in cryptomunten en zeker met tokens met een laag handelsvolume.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten