Ripple Nieuws

Onderzoek: Eigenaren van XRP en Ethereum zijn het hoogst opgeleid

Onderzoek toont aan dat crypto eigenaren over het algemeen hoger opgeleid zijn dan gemiddeld.


Aantal HOLDlers neemt toe

Een recent onderzoek van de Bank of International Settlements (BIS) identificeerde verschillende opkomende trends. De eerste en meest interessante trend was de verandering in HODLing-patronen.

Het aantal HODLers zijn de afgelopen maanden in aantal gestegen. Het rapport liet ook zien dat cryptomarkten in de loop van de tijd zouden kunnen stabiliseren. Zeker als het aantal lange termijn investeerders blijft toenemen.

“Degenen die in het verleden in crypto valuta’s hebben geïnvesteerd, zullen waarschijnlijk blijven investeren in crypto’s.”

Ook beweerde het rapport dat het investeren in crypto valuta niets te maken had met het “wantrouwen” in fiat-valuta’s. Mede daardoor concludeert het rapport dat crypto’s zoals Bitcoin geen bedreiging vormden voor traditionele financiële instrumenten.

“Crypto valuta’s worden niet gezocht als alternatief voor fiat-valuta’s of gereguleerde financiering, maar zijn in plaats daarvan een digitaal speculatie object.”


XRP en ETH investeerders hoogst opgeleid

Crypto voorstanders zijn er sterk van overtuigd dat deze nieuwe digitale monetaire variant uiteindelijk voor eens en altijd fiat-valuta’s zou vervangen. Belangrijk is wel dat de crypto industrie gereguleerd wordt. Alleen dan kan het serieus genomen worden. Gelukkig lijkt het er op dat de meeste regelgevers druk bezig zijn met crypto-regelgeving.

Congreslid Bill Foster steunde onlangs het belang van een crypto reguleringsmechanisme. Hij was van mening dat derden, zoals rechtbanken, het ecosysteem zouden moeten kunnen binnendringen via een “cryptografische achterdeur” om de industrie te beschermen tegen ransomware aanvallen.

Het document sprak ook over de onderlinge afhankelijkheid tussen het opleidingsniveau en de keuzes voor crypto investeringen. De algemene trend schetste dat crypto eigenaren over het algemeen hoger opgeleid zijn dan gemiddeld. Opvallend is dat vooral XRP en ETH investeerders hoog opgeleid zijn:

“Van de verschillende crypto valuta’s zijn eigenaren van XRP en Ether het hoogst opgeleid, terwijl degenen die Litecoin bezitten het laagst zijn opgeleid, met Bitcoin-eigenaren in het midden.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten