Ethereum Nieuws

Onderzoek: Ethereum is een betere waarde opslag dan Bitcoin

Australische onderzoekers hebben de reputatie van Bitcoin als de beste crypto-waardeopslag in twijfel getrokken. Ze vertellen dat Ethereum wellicht een betere waarde opslag biedt en de altcoin op schema ligt om ’s werelds eerste deflatoire valuta te worden.


“Ethereum is minder inflatoir dan de Bitcoin”

Een onderzoek, gepubliceerd op 18 november door vier Australische onderzoekers, bespreekt hoe de EIP-1559-upgrade Ethereum tot een potentieel betere opslag van waarde maakt dan de Bitcoin. Het onderzoek is gedaan door Ester Félez-Viñas van de University of Technology Sydney, Sean Foley van Macquarie University, Jonathan Karlsen van de University of Western Australia en Jiri Svec van de University of Sydney.

Ethereum’s EIP-1559-upgrade in augustus zorgt ervoor dat het ETH-netwerk een deel van de transactiekosten vernietigt. Hierdoor zijn er al meer dan 1 miljoen ETH tokens vernietigd. De onderzoekers vertellen dat, naarmate de vraag naar Ethereum toeneemt, er meer ETH-tokens vernietigd zullen worden. Hierdoor zal Ethereum op den duur deflatoir worden.

De onderzoekers schrijven dat Ethereum nu al minder inflatoir is dan Bitcoin.

“Als we de snelheid van EIP-1559 op jaarbasis berekenen, is de verwachte toename van het totale aanbod van Ethereum slechts 0,98%, wat minder is dan de helft van de toename van 1,99% in het Bitcoin-aanbod die in dezelfde periode. Dat betekent dat Ethereum nu al minder inflatoir is dan de Bitcoin.”

De onderzoekers concluderen dus dat Ethereum betere inflatoire eigenschappen biedt dan Bitcoin, en ETH daarom een superieure waardeopslag biedt dan Bitcoin.


Niet iedereen is het eens met de onderzoekers

Toch is niet iedereen het eens met de uitspraken van de onderzoekers. Bitcoin investeerders, zoals Micahel Saylor, geven de voorkeur aan BTC omdat ze het netwerk veel veiliger en betrouwbaarder vinden. Dit omdat het een ongewijzigd aanbod heeft en het protocol zelden wijzigt. Ethereum heeft een constante evolutie doorgemaakt en heeft de uitgifte zien veranderen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten