Nieuws

Onderzoek laat zien: Bitcoin koers in 5 jaar tijd $96000 dollar

Een nieuw onderzoek die uitgevoerd is door het adviesbureau Statis Group zijn de vooruitzichten enorm positief. Volgens de groep zal de Bitcoin koers in de komende 5 jaar rond de $98.000 dollar liggen. 

Bitcoin koers naar $96 duizend dollar, en voorspellingen andere crypto’s

Het rapport beschrijft dat Bitcoin in periodes van enorme prijsstijgingen de komende vijf jaar een koers van rond de $96.000 dollar zal bereiken. Daarnaast laat het onderzoek zijn dat Monero (XMR) in vijf jaar tijd bijna $18.000 dollar waard is en Decred (DCR) een koers van $535 dollar zal zien. De onderzoekers zien minder heil in Bitcoin Cash. De verwachting is dat de koers van deze cryptocurrency zal dalen naar $268 dollar. Dit omdat BCH volgens de onderzoekers te veel op de echte Bitcoin probeert te lijken en weinig tot geen technologisch voordeel biedt.   Bitcoins Kopen | IDEAL

Ethereum gaat helft van marktaandeel inleveren

Ook Ethereum krijgt er van langs in het rapport. Het onderzoeksteam voorspelt dat Ethtereum meer dan de helft van zijn marktaandeel zal verliezen in het jaar 2028. Het team laat het volgende weten wat betreft het Ethereum netwerk: “Hoewel we de sterke community rondom het ETH-netwerk erkennen, zijn er kleine tekortkomingen in ontwerp en governance (die naar onze mening zullen resulteren in conflicten voorafgaand aan de toekomstige netwerkupgrades, met name de overstap naar Proof-of-Stake (PoS) consensus.”

Cryptomarkt over 10 jaar 3,6 biljoen waard

Het onderzoek laat zich ook uit over de marktwaarde van de gehele cryptocurrency markt. Volgens het rapport zal de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar volgend jaar rond de $500 miljard dollar liggen. Echter is dit volgens het onderzoek nog lang niet genoeg om serieus genomen te worden. Volgens het rapport zal de waarde van de cryptomarkt rond de $3,6 biljoen liggen in 2028. In het rapport wordt geschreven dat volgens velen de belangrijkste waarde van de cryptocurrencies is dat het gebruikt kan worden voor geld of technologische ontwikkeling. Echter, de analisten zijn van mening dat de grootste kans voor crypto’s ligt in waardeopslag.