Computer System Hack
Hack

Onderzoek: Meer dan $1 miljard aan crypto gestolen door oplichters

De Amerikaanse Federal Trade Commission heeft onthuld dat ongeveer 46.000 mensen hebben gemeld dat ze, sinds begin vorig jaar, meer dan $1 miljard aan cryptocurrency hebben verloren aan oplichting.

Meer dan een miljard dollar kwijt door crypto oplichting

De Amerikaanse Federal Trade Commission heeft vrijdag een rapport over crypto-oplichting gepubliceerd. De FTC houdt zich bezig met consumentenbescherming in de economie. Emma Fletcher, senior data-onderzoeker bij de FTC, schreef:

Sinds het begin van 2021 hebben meer dan 46.000 mensen gemeld dat ze meer dan 1 miljard dollar aan cryptomunte hebben verloren door oplichting. Dat is meer dan welke andere betaalmethode dan ook.

Er werd in 2021 zo’n $680 miljoen aan verliezen door crypto fraude gemeld. In het eerste kwartaal van dit jaar bedroegen de verliezen als gevolg van cryptofraude $329 miljoen. Gemiddeld verloren de mensen die opgelicht werden $2.600. De onderzoekers merkte het volgende op:

Bitcoin werd het meest gebruikt bij de oplichting (70% van de gevallen). Andere tokens die vaak werden gestolen waren Tether (10%) en Ethereum (9%).

De toezichthouder legde verder uit dat bijna de helft van de mensen die opgelicht werden, zeiden dat het begon met een advertentie, post of bericht op een social media platform. De platfroms die door investeerders het meest werden gerapporteerd, waren Instagram (32%), Facebook (26%), Whatsapp (9%) en Telegram (7%).

Mensen van 20 tot 49 jaar hebben het vaakst gemeld dat ze opgelicht zijn. Mensen van in de dertig werden het hardst getroffen, merkte de toezichthouder op.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?