Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Onderzoek van Bank of America: Crypto marktsentiment blijft positief

Uit een enquête van de Bank of America blijkt dat men nog steeds positief aankijkt tegenover de cryptomarkt, ondanks de grote recente daling. Toch waarschuwt Jason Kupferberg, analist bij Bank of America, voor een eventuele verdere daling en adviseert hij dat er een soort van consolidatie nodig is binnen de cryptomarkt.

Interessante onderzoeksresultaten uit enquête naar cryptogebruik

De ineenstorting van de cryptomarkt in 2022 is een van de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van de crypto-industrie. Het werd de eerste keer dat de totale market cap van de crypto-assets onder de $1 biljoen daalde. Ondanks de vele verliezen die zijn opgetreden, zijn sommige beleggers nog steeds optimistisch over de toekomst.

De Bank of America heeft in juni een enquête gehouden. Met deze enquête werd informatie verzameld over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt en de potentiële gebruikers ervan in de VS. Daaruit bleek dat meer dan 90% van de respondenten in de komende zes maanden cryptocurrencies zouden kopen.

Ondanks de verschillende verliezen in de markt, is de cryptocurrency-rage nog lang niet voorbij. Het positieve marktsentiment betekent dat de markt nog steeds in opkomst is.

Het percentage van mensen die zeiden dat zij in de afgelopen zes maanden cryptocurrencies hebben gekocht, was vergelijkbaar met het cijfer dat in de enquête werd gerapporteerd. De meeste respondenten zijn kortetermijnbeleggers, waarbij meer dan 75% aangeeft dat ze minder dan een jaar cryptocurrencies hebben aangehouden.

Bovendien zei 30% van de respondenten dat ze hun cryptocurrencies de komende zes maanden niet zouden verkopen.

Tijdens een interview met CNBC zei Jason Kupferberg, een analist bij Bank of America, dat de onderzoeksresultaten interessant waren omdat ze aantoonden dat er nog steeds een positief sentiment in de markt heerst. Kupferberg merkte echter op dat beleggers voorzichtig moeten zijn met de rapporten, omdat de plotselinge daling van de waarde van de FUD ervoor kan zorgen dat de cryptomarkt nog verder daalt.

Ik denk dat vandaag een voorbeeld is van slechte krantenkoppen en het zou niet verrassend zijn om een nieuwe breakdown van crypto-stock en de prijs van Bitcoin zelf te zien.

– Jason Kupferberg

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Toenemende adoptie leidt tot positief marktsentiment

Volgens Kupferberg is het toenemende aantal mensen dat cryptocurrencies gebruikt als betaalmethode een goed teken voor de industrie.

Volgens de Bank of America gebruikt 39% van de respondenten cryptocurrencies als online betaalmiddel. Nog eens 34% van hen gebruikt het voor persoonlijke transacties.

Hoewel het aantal mensen dat cryptocurrencies als betaalmiddel gebruikt nog steeds niet hoog is, is het mogelijk dat meer mensen bepaalde soorten producten adopteren. VISA is bijvoorbeeld een van de toonaangevende betalingsmethode die wordt gebruikt met cryptocurrencies.

Laagste crypto market cap

De totale market cap van crypto is voor het eerst in meer dan 16 maanden onder de $1 biljoen gedaald. Dit komt door de vele verliezen die zich op de markt hebben voorgedaan. Grote cryptocurrencies hebben dit jaar ook de prestaties van de beurs gevolgd.

Volgens Kupferberg is het huidige landschap van de cryptocurrency-industrie vergelijkbaar met dat van de internetaandelen van de jaren 2000. Veel bedrijven konden toen naar de beurs gaan, maar slechts enkele werden succesvol.

Kupferberg merkte ook op dat het aantal exchanges in de cryptomarkt te hoog is. Hij zei dat er een consolidatie nodig is om het aantal platforms te verminderen.

De realiteit is dat er te veel crypto exchanges zijn, er zijn te veel cryptocurrencies en tokens. Er zal een soort van consolidatie nodig zijn.

– Jason Kupferberg

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten