Bitcoin

Onderzoek: Kwantumcomputers kunnen over 10 jaar Bitcoin kraken

Volgens een Quantum Computing student duurt het nog ongeveer een decennium voordat ze het Bitcoin netwerk kunnen kraken.


Hoe veilig is het Bitcoin-netwerk?

Een afgestudeerde Quantum Computing-student heeft berekend hoe groot een kwantumcomputer zou moeten zijn om het veilige cryptografische algoritme van Bitcoin te kraken.

Mark Webber en zijn collega’s van de Ion Quantum Technology Group van de Universiteit van Sussex concludeerden dat kwantumcomputers een miljoen keer groter moeten zijn dan ze nu zijn voordat ze ooit het algoritme van Bitcoin kunnen kraken. Dit algoritme is voor het eerst gepubliceerd door de Amerikaanse National Security Agency (NSA) in 2000.

Om het netwerk te kraken moeten hackers 51% van de gecombineerde rekenkracht van het wereldwijde Bitcoin-netwerk kunnen opeisen om het BTC grootboek te compromitteren.

Elke transactie op het grootboek van Bitcoin krijgt een cryptografische sleutel toegewezen. Deze bestaat uit een willekeurige reeks letters en cijfers. De sleutel is echter kwetsbaar voor enige tijd. Met voldoende rekenkracht – of een kwantumcomputer die krachtig genoeg is – kan deze sleutel worden gekraakt.

Webber schat dat als een aanvaller tien minuten de tijd heeft om de sleutel te kraken, hij een kwantumcomputer nodig heeft met 1,9 miljard qubits.


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Kunnen kwantumcomputers ooit de Bitcoin kraken?

Op dit moment is de grootste kwantumcomputer op de markt IBM’s 127 qubit-model. Het lijkt er dus niet op dat kwantumcomputers een groot veiligheidsrisico vormen voor crypto.

De wet van Moore schrijft echter voor dat het aantal transistors in een microchip elke twee jaar verdubbelt, terwijl de kosten van de computers worden gehalveerd. Naarmate de tijd verstrijkt, krijgen we dus veel snellere computers voor minder geld.

In de wereld van kwantumcomputing is deze wet vervangen door de wet van Neven. Deze dicteert dat kwantumcomputerkracht “dubbel exponentieel groeit ten opzichte van conventionele computers”.

Als kwantumcomputerhardware exponentieel sneller verbetert dan reguliere transistorcircuits, dan zou het in theorie op een dag uiteindelijk de Bitcoin-code kunnen kraken. Het is alleen de vraag wanneer. Webber gelooft dat dit over tien jaar mogelijk is.

Bitcoin nieuws

QCP Capital uit zorgen: Komt er een einde aan de Bitcoin-rally in het 2e kwartaal?
Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?