Exchange Nieuws

Ontdek wie de crediteuren zijn van FTX: van techgiganten tot overheidsinstanties

Er bestaat een meer dan 100 pagina’s tellend document waarop alle crediteuren van het geïmplodeerde FTX staan. We vinden hier namen op terug van de grote techspelers tot lokale bedrijven in de buurt van het hoofdkwartier op de Bahamas.

Bijna 10 miljoen klanten

In het document zouden eigenlijk ook de namen van bijna 9,7 miljoen gebruikers staan, maar die zijn omwille van hun privacy geschrapt. Uit de crypto-wereld staan partijen als Coinbase, Galaxy Digital, Yuga Labs, Circle, Bittrex, Sky Mavis, Chainalysis, Messari en entiteiten van Binance op de lijst met schuldeisers.

Onder de grote techbedrijven gaat het om namen als Apple, Netflix, Amazon, Meta, Google, LinkedIn, Microsoft en Twitter. The New York Times, The Wall Street Journal en CoinDesk behoren tot de mediabedrijven die worden genoemd.

Verder staan er luchtvaartmaatschappijen, hotels, goede doelen, banken en investeringsfirma’s op de lijst. Alles bij elkaar is het dus vooral duidelijk dat FTX een hoop ellende veroorzaakt heeft. Niet alleen voor de crypto-industrie, maar voor bedrijven uit alle hoeken van de wereld.

Geen bedragen

Op de lijst zijn geen bedragen opgenomen, dus we weten niet precies hoeveel deze partijen nog krijgen van FTX. Ook betekent het feit dat een bedrijf op de lijst staat niet dat ze per se een handelsaccount bij het beursplatform bezitten. Het kan dus zijn dat FTX een overeenkomst met Apple had voor werklaptops en telefoons, in plaats van dat Apple daadwerkelijk Bitcoin bij FTX had staan.

Sommige entiteiten op de lijst wijzen ook op de excessieve uitgaven van het bedrijf aan luxe. Denk bijvoorbeeld aan partijen als Uber Eats en Doordash, waar dus ook nog schulden openstaan. Ook Airbnb en vele luxe hotelketens staan op de ellenlange lijst met schuldeisers van FTX.

Opvallend is dat er ook overheidsentiteiten op de lijst staan als crediteuren van het bedrijf. Dit zijn echter vooral de lokale versies van de belastingdienst. Bijvoorbeeld die van Japan, Australië, Hong Kong en anderen.

Exchange nieuws

Binance lanceert onbekende altcoin op platform
BUSD-stortingen en opnames via OCBS op Binance.US opgeschort
Matt Damon onthult waarom hij meedeed aan beruchte Crypto.com reclame
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden