Hack Nieuws

Hack Nieuws

Ontwikkelaars Axie Infinity halen $150 miljoen op om gestolen geld terug te betalen

De ontwikkelaars van de populaire blockchain-game Axie Infinity hebben naar verluidt $150 miljoen opgehaald. Dit deden zij in een financieringsronde die geleid werd door de cryptocurrency exchange Binance.


Inzamelingsactie

De financieringsronde, dat eigenlijk meer een soort inzamelingsactie is, is gericht op het terugbetalen van het verloren geld. De videogame werd onlangs nog getroffen door een hack waardoor er in totaal meer dan $600 miljoen verloren ging. Zo konden er in totaal circa 173.600 Ethereum (ETH) gestolen worden en werd er voor bijna 26 miljoen USD Coin-tokens gestolen.

Eerder hadden de ontwikkelaars al beloofd dat de alles zouden gaan doen om het gestolen geld terug te krijgen. In eerste instantie zou dit zonder hulp van buitenaf zijn, maar nu helpen investeerders toch.


Binance helpt ontwikkelaars Axie Infinity

De ontwikkelaars hebben inmiddels kunnen vaststellen dat een kleine validatorset op Axie DAO de hoofdoorzaak was achter de gebruikte exploit. Hierdoor is er besloten om het aantal validatorgroepen in de komende drie (3) maanden te verhogen tot 21.

Voordat het gehele systeem weer live kan, duurt echter naar verwachting nog even. De ontwikkelaars verwachten dat de Ronin Bridge, waar de exploit gevonden en misbruikt werd. Dit komt omdat er nog hard gewerkt wordt aan de beveiligingsupdate en de daaropvolgende audits, voordat hij geopend wordt voor gebruikers. Om het Ronin-netwerk toch online en operationeel te houden, helpt Binance de Axie Infinity-gebruikers nu om ETH te storten en op te nemen.


Geld nog niet teruggegeven door hacker

Veel mensen geloofden dat de hacker uiteindelijk de gestolen fondsen zou teruggeven, of in ieder geval een deel hiervan. Dit zou vergelijkbaar zijn met de hacker van het Poly Network, die een vergelijkbaar bedrag wist te stelen. Er is echter nog geen bewijs geleverd van een dergelijke communicatie tussen de ontwikkelaars en de hacker(s). Verwacht wordt hiermee dat dit niet het geval gaat zijn en dat de hacker er met de volle 600 miljoen dollar er vandoor gaat.

Dit blijkt ook gedeeltelijk uit de activiteiten van het account van de hacker. Zo is de Axie Infinity-hacker inmiddels begonnen om de fondsen te verplaatsen naar diverse mixers zoals Tornado Cash. Hiermee wordt geprobeerd om het gestolen geld wit te wassen. Het is benoemingswaardig dat de hacker van het Poly Network aan het begin soortgelijke activiteiten uitvoerde, maar uiteindelijk besloot om de fondsen terug te geven.

Het is uiteraard niet het simpelste om zo’n groot bedrag wit te wassen. Het is momenteel echter nog te vroeg om te zeggen of de ontwikkelaars van Axie Infinity hun gestolen fondsen terug gaan zien, of op zijn minst een deel hiervan.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten