Cardano Nieuws

Ontwikkelaarsteam van Cardano komt met Sidechain Toolkit

Het team achter Cardano’s ecosysteem, Input Output Global (afgekort IOG), wil eind van deze maand een softwaretoolkit uitbrengen. Deze toolkit moet ontwikkelaars helpen om onafhankelijk ontwikkelde sidechains op Cardano te implementeren om hiermee het ecosysteem te verbeteren.

Eerste openbare testnet al gebouwd

Een sidechain is als het ware een aparte blockchain dat samenwerkt met een hoofdnetwerk, in dit geval met het Cardano-netwerk. Door sidechains toe te voegen kan een hoofdnetwerk vaak schaalbaarder worden gemaakt.

Als proof of concept hebben de ontwikkelaars van IOG de toolkit al gebruikt om een openbaar testnet te bouwen, in dit geval voor een sidechain die compatibel is met Ethereum Virtual Machine (EVM).

Iedereen die dat wil kan DApps installeren, slimme contracten maken en tokens over testnetten verplaatsen. Naast andere use-case-specifieke mogelijkheden, stelt de toolkit sidechain-ontwikkelaars in staat om hun favoriete consensusproces te kiezen.

Solana als partnerchain

Met de toolkit hoopt IOG dat er een soort familie van Cardano-sidechains en partnerchains ontstaat. Ze geloven hiernaast ook dat met de ontwikkeling van sidechains, de weg voor massale acceptatie wordt vrijgemaakt. Of dit in de praktijk ook zo is, moet echter nog blijken. Toch blijft het op zichzelf een goede ontwikkeling.

Charles Hoskinson, mede-oprichter van Cardano, heeft laten weten dat hij graag SOlana zou zien als één van de partnerchains. Dit gezien het feit dat Cardano veel zou kunnen profiteren van de netwerksnelheid van Solana, terwijl Solana juist zou kunnen profiteren van de infrastructuur en beveiliging van Cardano.

Cardano’s Basho-fase

Naast de sidechain-upgrade, zou er volgens de roadmap ook parallelle boekhoudstijlen kunnen worden geïmplementeerd, als onderdeel van de ‘Basho-fase’. Hiermee kan de interoperabiliteit in het Cardano-ecosysteem worden verbeterd.

Cardano-ontwikkelaars hebben hiernaast het eerste Cardano slimme contract onthuld dat is gebouwd in Eopsin, een nieuwe Pythonic-programmeertaal. Zodra de ontwikkeling hiervan als slot voltooid is, stelt Eopsin ontwikkelaars in staat om 100% geldige Python-programma’s te bouwen met behulp van de reeds bestaande toolstack voor Python (inclusief syntaxisaccentuering, foutopsporing, testen van eenheden, verificatie en meer). Het einddoel van dit project is om Python te integreren met de slimme contracttechnologie van Plutus.

Cardano nieuws

Deep Dive: De Roadmap van Cardano

Deep Dive: De Roadmap van Cardano

Om meer inzicht in de ontwikkeling van het Cardano netwerk nemen we in de Deep Dive % een kijkje in het Cardano en de roadmap die het volgt.

Nieuwe Cardano-stablecoin Djed verzamelde al 27 miljoen ADA tokens als onderpand
Stablecoin Djed succesvol gelanceerd op Cardano
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist verwacht grote Bitcoin correctie en stapt uit de markt
Miljardair Palihapitiya verwacht Bitcoin koersexplosie na capitulatie van de Federal Reserve
Shiba Inu schiet met ruim 12 procent omhoog, wat is er aan de hand?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten