Kraken Cryptocurrency Exchange
Exchange

Ook de crypto-exchange Kraken sluit de deuren voor Russische gebruikers

De populaire Amerikaanse cryptocurrency exchange Kraken heeft bekend gemaakt dat het Russische accounts op hun platform gaan blokkeren, in overeensteming met de sancties die opgelegd zijn door de Europese Unie.

Alle Kraken-diensten stopgezet voor Russische gebruikers

Dit heeft Kraken zijn Russische gebruikers laten weten via een e-mailverklaring. Alle diensten van de crypto-exchange zullen voor deze klantengroep stop worden gezet. Alle gebruikers kunnen via een verzoek hun fondsen van hun account halen. Het bedrijf zei hierover het volgende:

Vanwege de nieuwe Europese wetgeving moeten we maatregelen nemen om je Kraken-account te beperken. Onze excuses voor het veroorzaakte ongemak.

Geen specificatie van tijdslimiet voor opnemen geld

Het is benoemingswaardig dat Kraken geen tijdslimiet heeft gespecificeerd om het geld van de exchange te halen voor iedereen die nu een account-beperking krijgt.

Kraken is zeker niet de eerste crypto-exchange die beperkingen op heeft gelegd aan Russische accounts. Sinds de start van de oorlog van Rusland op Oekraïne hebben diverse cryptocurrency exchanges beperkingen opgelegd aan Russische accounts. Het aantal crypto-exchanges dat beperkingen oplegt is ook nog steeds aan het toenemen. Dit is in overeenstemming met de nieuwste EU-sancties tegen Rusland. Diverse cryptobedrijven, waaronder Blockchain.com, Crypto.com en LocalBitcoins, hebben inmiddels hun activiteiten voor Russen stopgezet. Verwacht wordt dat deze lijst snel groter wordt.

Exchange nieuws

Bancolombia lanceert crypto-exchange Wenia en stablecoin gekoppeld aan de Colombiaanse peso
Het Crypto-drama van Tom Brady: Hard aangepakt voor steunen FTX
Nieuwe beschuldigingen tegen Binance door Nigeriaanse Autoriteiten
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC