Nieuws

Ook in Mexico worden crypto-regels strenger

De regels voor cryptocurrency exchanges in Mexico worden strenger. Zo moet elke cryptocurrency exchange die in het land actief wil zijn vanaf nu verplicht een vergunning moeten krijgen van de Bank of Mexico (Banxico). Dit blijkt uit een online verschenen document

Eisen aan de licentie

Volgens het document is Banxico verantwoordelijk voor het uitgeven van de betreffende cryptocurrency licenties. Om zo’n licentie te ontvangen moet je voldoen aan een aantal eisen. Zo moet je als bedrijf bezig houden met digitale valuta en een gedetailleerd bedrijfsplan met een beschrijving van de activiteiten. Ook moeten de commissies die het bedrijf aan hun klanten wil rekenen leveren samen met het mechanisme dat het bedrijf gebruikt om de identiteit van hun klanten te verifiëren. Voldoet het bedrijf niet aan de eisen die hieraan zijn gesteld, dan krijgt het bedrijf simpelweg geen licentie en mogen ze het opnieuw aanvragen als de betreffende punten zijn aangepast. Bovendien mogen banken geen cryptocurrencies beschikbaar maken aan accounts die nog geen dag bestaan.  Hiernaast moeten alle activa die door middel van cryptocurrency is verworven door een aantal (aanvullende) validatiecontroles gaan. Deze maatregelen worden getroffen zodat het witwassen van geld en illegale activiteiten zo moeilijk mogelijk wordt gemaakt.

Goed voor het vertrouwen in de digitale valuta

Eigenlijk zijn de eisen alleen maar goed nieuws, volgens Amir Manzur. Manzur is de oprichter van de Mexicaanse cryptocurrency exchange Cubobit. Volgens Manzur versterkt dit initiatief het vertrouwen van de consument in digitale valuta als de Bitcoin.