Exchange Nieuws

Ook Ledger-wallet getroffen door FTX-fiasco

Ook Ledger, de op hardware gebaseerde crypto-wallet, heeft problemen ondervonden door de massale uitstroom vanuit crypto-exchanges door het wereldwijde FTX-fiasco.

Crypto van exchanges naar Ledger

Zo zag Ledger opeens een masaal toenemend gebruik van hun platform, waardoor ze te maken kregen met enkele schaalbaarheidsuitdagingen, volgens de CTO van het bedrijf: Charles Guillemet.

Volgens Guillemet zouden veel crypto-investeerders hun bezit nu naar Ledger overhevelen, in plaats van deze op exchanges te laten staan. Hij verklaarde hierover het volgende:

Na het FTX-fiasco is er een enorme uitstroom van crypto-exchanges naar Ledger-beveiligings- en zelfsoevereiniteitsoplossingen.

Serverstoring vrij snel verholpen

Inmiddels zouden de grootste problemen wel opgelost moeten zijn. De eerste problemen werden gisteravond rond 22:00 Nederlandse tijd door Ledger gerapporteerd. Vrijwel direct werd het probleem aangekaart en werd gewerkt aan een oplossing.

Ongeveer een uur later zou de serverstoring verholpen moeten zijn. De systemen werden vrijwel direct daarna weer volledig operationeel.

Er werd snel op de problemen gereageerd door de crypto-community, ondanks dat velen vertrouwen hadden in de activiteiten van Ledger te midden van de grotere marktproblemen. Ledger werd door sommigen bekritiseerd, omdat het de verkeerde bewoordingen had gekozen om met hun klanten te communiceren te midden van de aanhoudende problemen bij FTX.

Niet eerste incident dat gebruikers laat nadenken

Diverse investeerders werden getriggerd door Ledger’s bewoording “activa zijn veilig” toen FTX-oprichter Sam Bankman-Fried op 7 november een soortgelijke verklaring aflegde op Twitter, om deze een dag later te verwijderen. Sam Bankman-Fried verklaarde namelijk het volgende: “FTX is prima. Activa zijn in orde’, in zijn tweet, slechts enkele uren voordat de exchange alle crypto-opnames stopte nadat hij dergelijke transacties niet meer kon verwerken.

De FTX-crisis is echter zeker niet het eerste incident dat crypto-gebruikers ertoe heeft laten nadenken over het verplaatsen van hun activa naar een crypto-wallet als Ledger om hun geld beter te beschermen. Het concept van hardware- of cold wallets is als slot gedurende dit jaar steeds populairder geworden, aangezien grote gecentraliseerde crypto-exchanges de toegang tot fondsen van sommige gebruikers beperken voor verschillende soorten problemen.

Exchange nieuws

Mike Novogratz: “Sam Bankman-Fried is gestoord en moet naar de gevangenis”
Binance huurt accountantskantoor om crypto-reserves te verifiëren
Sam Bankman-Fried: “Ik heb nooit bewust geprobeerd te frauderen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten