Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Op Ethereum gebaseerde crypto’s presteren uitermate goed

Op Ethereum (ETH) gebaseerde munten presteren dit jaar uitermate goed. Vanaf 1 januari hebben de munten gemiddeld 130% winst geboekt, laat Messari weten.

Er zijn op dit moment 178 cryptotokens op het Ethereum netwerk gebaseerd. Zonder de stablecoins mee te nemen hebben 124 van deze tokens een winst behaald dit jaar. Dat betekent dat er 70% van de op ETH gebaseerde tokens in waarde is gestegen, ondanks de COVID-19 pandemie.


Een winst van 500%

10 op Ethereum gebaseerde tokens hebben dit jaar zelfs een winst gehaald van meer dan 500%. Dit waren vooral op gedecentraliseerde financiële (DeFi) gebaseerde tokens. Denk hierbij aan Kyber Network en Bancor.

Eén derde van de op Ethereum gebaseerde tokens is sinds het begin van het jaar meer dan verdubbeld in waarde, met Ethereum als de 41e best presterende token met een YTD-winst van 142%.

15 tokens hebben kleine procentuele verliezen geleden, terwijl tot nu toe negen activa meer dan de helft van hun waarde hebben verloren in 2020.


Waarom presteren ETH tokens zo goed?

Er lijken twee factoren te zorgen voor de geweldige prestaties van de op Ethereum-gebaseerde tokens. De eerste reden is de snel groeiende DeFi sector. Sinds mei is de totale waarde die is vergrendeld in DeFi-protocollen bijna verviervoudigd tot $3,75 miljard. Populaire protocollen, zoals Compound, Maker, Aave, Synthetic en Curve Finance, hebben sinds medio juni een aanzienlijke toename van gebruikers gezien.

De tweede reden is het aankomende Ethereum 2.0 netwerk. Deze grote netwerk-update kan een positieve katalysator zijn voor de lange termijn. Dit omdat de update het netwerk een stuk sneller en schaalbaarder zal maken.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten