Blockchain

Open-Source Streaming Protocol aangekondigd door crypto exchange Bitfinex

De cryptocurrency exchange Bitfinex heeft een nieuw, open source, peer-to-peer (p2p) datastreamingplatform aangekondigd. Gebruikers kunnen mediabestanden delen via een gedecentraliseerd netwerk.


Dazaar Protocol

Het protocol heeft de naam ‘Dazaar’ gekregen en is ook op het online code developer website GitHub gepubliceerd.

Bitfinex geeft in de aankondiging aan dat het platform wordt ontwikkeld doordat er steeds meer vraag is naar een afhankelijke platforms zoals zoekmachines, sociale media, berichtendiensten en het delen van belangrijke gegevens en media.

Dit probeert het team van Bitfinex dan ook op te lossen met het nieuwe Dazaar-platform. Dit platform zal door cryptocurrency worden aangedreven voor het genereren van inkomsten met het streamen van data. Het platform combineert een ‘lichtgewicht blockchain’ met het P2P-programma BitTorrent.

Gebruikers van het platform ontvangen ieder hun eigen cryptografische identificatie genaamd de ‘Dazaar Card’. Zij kunnen producten en diensten aanschaffen met behulp van diverse ondersteunde cryptocurrencies of met behulp van een creditcard.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Toenemend aantal (crypto) streamingplatforms

De wereld van cryptocurrency streamingplatforms is een groeiende wereld. Steeds meer cryptocurrency streamingplatforms worden aangekondigd en gelanceerd, waardoor de concurrentie in een rap tempo toeneemt.

Een voorbeeld hiervan is de Crypto eSports streaming-app Theta. Zij hebben onlangs een deal gesloten met Samsung waardoor zij geïntegreerd worden op circa 75 miljoen Samsung-apparaten over de hele wereld. Dit deed ertoe leiden dat de tokens van het platform met ruim 1000% in waarde zijn gestegen. Of dit echter ook gebeurt voor de token van Dazaar is nog niet bekend, alhoewel dit wellicht niet geheel onrealistisch lijkt.