Blockchain Tech
Ethereum

OpenAI’s ChatGPT-app nu beschikbaar voor iOS, Android-versie onderweg

OpenAI heeft zojuist de lancering van de ChatGPT-app aangekondigd. Met de officiële app beschikbaar op iOS en binnenkort op Android, zou een volledige wereldwijde uitrol ervoor kunnen zorgen dat meer dan een miljard gebruikers wereldwijd kunnen profiteren van deze baanbrekende technologie. 

OpenAI en Elon Musk

OpenAI is een onderzoeksbedrijf dat zich richt op kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning, met als doel geavanceerde AI-technologieën te ontwikkelen en hun verantwoorde en brede toepassing na te streven. Het staat bekend om zijn taalmodellen, zoals GPT-3, en bevordert de veilige en ethische ontwikkeling van AI. 

Eén van de medeoprichters van OpenAI is Elon Musk, die actief betrokken is bij het bedrijf. Musk heeft een cruciale rol gespeeld bij het vormgeven van de visie en het doel van OpenAI, en hij ondersteunt de ontwikkeling van veilige en ethische AI-technologieën.

Wereldwijde uitrol van OpenAI’s ChatGPT-app 

Op dit moment is de ChatGPT-app alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, maar OpenAI heeft ambitieuze plannen aangekondigd voor een wereldwijde uitrol. Deze uitbreiding zou kunnen leiden tot meer dan een miljard gebruikers die toegang hebben tot de officiële iOS-app. In een aankondiging op 18 mei heeft OpenAI onthuld dat de ChatGPT-app de chatgeschiedenis van gebruikers zal synchroniseren met de webversie en dat het ook spraakinvoer zal ondersteunen met behulp van hun geavanceerde spraakherkenningsmodel, Whisper.

ChatGPT app screenshots in de App Store. Bron: Apple

Momenteel is de app geleidelijk beschikbaar gesteld aan iPhone- en iPad-gebruikers in de Verenigde Staten, maar OpenAI heeft plannen om in de komende weken uit te breiden naar andere landen over de hele wereld.

Een wereldwijde uitrol zou een enorme sprong voorwaarts betekenen, omdat een aanzienlijk deel van de ruim 2 miljard actieve Apple-apparaten toegang zou kunnen krijgen tot de ChatGPT-app van OpenAI. Dit zal de adoptie van kunstmatige intelligentie verder bevorderen en de mogelijkheden van geavanceerde chatbots op grote schaal beschikbaar maken. 

Complexe integraties en opkomst van imitatie-apps

AI-enthousiastelingen hebben maandenlang geprobeerd om de functionaliteit van ChatGPT op hun mobiele apparaten te benutten. Velen hebben complexe oplossingen bedacht om de chatbot te integreren met de virtuele assistent Siri op iPhones.

Tot op heden was een van de meest gebruiksvriendelijke manieren om de software van OpenAI op een mobiel apparaat te gebruiken via de Bing-app van Microsoft. Deze app biedt toegang tot het chatbotsysteem van het bedrijf, dat aangedreven wordt door GPT-4. De recentelijk aangekondigde Bard van Google, de belangrijkste concurrent van ChatGPT, moet nog worden uitgebracht als een mobiele app.

In zowel de Apple App Store als de Google Play Store zijn talloze apps verschenen die beweren een vergelijkbare dienst als OpenAI’s ChatGPT aan te bieden. Sommige van deze apps blijken imitaties te zijn volgens de berichten en vragen zelfs hogere abonnementskosten dan ChatGPT zelf.

Bestaande abonnees van ChatGPT Plus hebben toegang tot de mogelijkheden van GPT-4, evenals vroegtijdige toegang tot nieuwe functies en snellere reactietijden op hun iOS-apparaten.

Ethereum nieuws

Santiment: De Ethereum koers zal spoedig weer gaan stijgen
Ethereum stort in: koers duikt onder de $3.000
Ethereum vs Bitcoin: Kan ETH zich herpakken in mei?
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?