Ethereum

OpenSea scheidt wegen met betrapte CEO

De toonaangevende NFT-marktplaats, OpenSea, heeft naar verluidt afscheid genomen van hun voormalig producthoofd, Nate Chastain. Eerder werd bekend dat Chastain profiteerde van de handel in NFT’s, op basis van voorkennis.


Verantwoordelijk vooruit helpen van crypto-community

Het bedrijf is dan ook van mening dat het een “sterke verplichting” heeft om de crypto-community op een verantwoordelijke manier vooruit te helpen. “Het gedrag van één van onze medewerkers schendt deze verplichting. Gisteren hebben we zijn ontslag gevraagd en aanvaard.”

Hiernaast heeft OpenSea naar verluidt een niet-gespecificeerde derde partij ingeschakeld om een grondige beoordeling van het incident uit te voeren. Ook zullen ze aanbevelingen doen over hoe de huidige controles versterkt kunnen worden. Alhoewel bevestigd is dat het onderzoek in gang gezet is, is nog onbekend wanneer het voltooid zal zijn. Er is namelijk geen bepaald tijdschema voor voltooiing vrijgegeven.


Gelijk speelveld voor iedereen

Het bedrijf meldde verder het volgende over een gelijk speelveld voor iedereen op hun platform:

“Als marktplaats in de voorhoede van deze nieuwe ruimte, willen we dat OpenSea een gelijk speelveld is voor kopers, verkopers, makers, verzamelaars, ontwikkelaars en degenen die nieuw zijn in de ruimte. Wij zijn onze community ongelooflijk dankbaar voor de steun en zullen blijven investeren in praktijken en beleid die ons platform open en transparant houden. Wij zullen proactief updates blijven geven terwijl we ons beleid ontwikkelen en de transparantie in alles wat we doen gaan vergroten.

Afgelopen woensdag bevestigde OpenSea nog dat een medewerker met bevoorrechte informatie had kunnen profiteren van de verkoop van NFT’s. Chastain werd vervolgens beschuldigd van het kopen van NFT’s uit collecties die op de hoofdpagina van OpenSea stonden. Chastain had deze hier naar verluidt zelf neergezet. Openbare gegevens uit de Ethereum (ETH)-blockchain suggereerden verder dat Chastain verschillende extra ‘burner’-wallets naast zijn belangrijkste gebruikte om de NFT’s te verhandelen.

Door de verschijning van de NFT’s op de hoofdpagina, kon Chastain naar verluidt de prijzen ervan flink opdrijven. Hierdoor kon hij de NFT’s verkopen voor een aanzienlijk hogere prijs dan de inkoopwaarde ervan. De winst die hieruit voortvloeide, uitbetaald in Ethereum, zou vervolgens teruggesluisd zijn naar de hoofd-wallet van Chastain. Het is nog onbekend wat de volgende stap van het crypto-bedrijf zal zijn.