Newsbit

e-Wallet

Opera breidt wallet uit met ondersteuning voor Bitcoin en Tron

e-Wallet

Opera heeft zijn eigen ingebouwde cryptocurrency uitgebreid. De crypto-wallet ondersteunt vanaf nu naast Ethereum en ERC-20-tokens ook Bitcoin en Tron.


Update

Onlangs onthulde de ontwikkelaar van de webbrowser van Opera dat gebruikers op Android vanaf nu Bitcoin (BTC), Tron (TRX) en TRC-10-tokens kunnen versturen en/of ontvangen. Hiernaast biedt de browser nu een optie om gebruikersadressen aan te vragen zodat hier transacties met BTC naartoe kunnen worden verzonden.


Web 3

Opera is aan het experimenteren met deze nieuwe functies op het zogenoemde web 3. Web 3 staat ook wel voor de ambitie om het internet steeds verder te ontwikkelen naar een intelligentere en open website. Het gebruik van de blockchain-technologie staat hier centraal.


Ethereum

Voor de update ondersteunde de crypto-wallet al Ethereum en ERC-20-tokens. Volgens het bedrijf is de toevoeging van Bitcoin essentieel; zij verwachten dat hierdoor gebruikers beter worden aangemoedigd om niet alleen voor speculatie en opslag gebruik te maken van de wallet, maar ook voor betalingen.

De update is momenteel uitgebracht voor Android-toestellen. Verwacht wordt dat iOS-gebruikers de update snel zullen ontvangen.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top