Nieuws, Trending

Opera gaat blockchain toepassingen verkennen

Opera gaat met blockchain-adviseur en financiële dienstverlener Ledger Capital samenwerken om mogelijke blockchain-toepassingen te verkennen. Dit blijkt uit een persbericht.

Onderzoeken

De 2 bedrijven willen samen mogelijke toepassingen onderzoeken en blockchain-casussen gebruiken om de onderzoeken hoe de technologie kan worden ingezet binnen Opera-producten en het bijbehorende ecosysteem.

Ingebouwde crypto-wallet

Opera staat erom bekend dat het de eerste grote webbrowser was met een ingebouwde cryptocurrency-portemonnee. Volgens de product owner van de cryptocurrency-portemonnee van Opera is betalen met de crypto-portemonnee is hetzelfde als rechtstreeks digitaal geld verzenden vanaf je telefoon. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor verkopers en makers van inhoud, aldus de product owner. Hierom lanceerde Opera deze maand een updage genaamd Labs. Dit is een speciale editie van de desktop webbrowser met ingebouwde crypto-portemonnee. Deze speciale editie stelt gebruikers in staat om Web 3.0 en decentrale applicatie (DApp) transacties die op hun computer zijn gemaakt te authenticeren met behulp van hun Android-telefoon.