Nieuws

Opera komt met eigen ingebouwde crypto wallet

De Android versie van de webbrowser van Opera is gestart met een privé beta programma waar een ingebouwde crypto wallet in verwerkt zit. De andere versies van Opera zullen snel volgen.

Bekend in de cryptowereld

Voor Opera is de cryptowereld niets nieuws. Zo hebben ze in een update in januari dit jaar hun mobiele en desktop versie van de webbrowser beveiligd met een beveiliging tegen ongewenste cryptomining via deze platformen.

Ondersteuning

In het begin zal de crypto wallet van Opera gebruik maken van de Ethereum Web3 API en zullen tokens en andere verzamelobjecten automatisch worden toegevoegd aan de wallet. Ethereum wordt hierdoor logischerwijs volledig ondersteund door de browser. Hierdoor wordt het voor de gebruiker extreem makkelijk gemaakt. Tevens kan de gebruiker gewoon normaal gebruik blijven maken van de browser om mee op het web te surfen.

Toegankelijker

Charles Hamel, de productmanager van Opera, heeft in een persbericht laten weten dat door de eerste browser die zo’n functie integreert, Opera het internet van de toekomst voor iedereen toegankelijker maakt. “Wij hopen dat dit de overgang van cryptocurrencies van speculatie en investeringen naar daadwerkelijke betalingen en transacties in het dagelijkse levers van onze gebruikers zal versnellen.” – Charles Hamel

Opera Mini

De Android versie van Opera genaamd Opera Mini Browser is in 2015 officieel gelanceerd met de intentie om in afgelopen jaar (2017) 250.000.000 gebruikers te hebben. Op dit moment maakt ongeveer 3.5 procent van alle internetgebruikers gebruik van Opera en maakt een kleine 4.6% van de mobiele internetgebruikers gebruik van Opera.