Nieuws

Opera lanceert Beta versie van ingebouwde crypto-portemonnee voor desktop

De desktop-browser versie van Opera heeft vandaag een nieuwe bètaversie gekregen. In deze bètaversie zit een ingebouwde crypto wallet functie. Deze was eerst alleen beschikbaar op de smartphone versie.

Web 3.0

Hoewel Opera eerder al hun plannen bekend maakte om een crypto wallet in hun browser te bouwen is deze nu dan ook daadwerkelijk beschikbaar voor bèta testers. De vernieuwde versie van Opera stelt gebruikers in staat om Web 3.0 en transacties via gedecentraliseerde applicaties (DApps) te authenticeren met behulp van hun Android smartphone.

Geen nieuwe portemonnee

Volgens Opera hoeven gebruikers geen nieuwe online portemonnee aan te maken wanneer ze deze al op hun smartphone hadden. Tevens kunnen ze hun sleutels veilig opslaan op de hardware van hun smartphones, wat de veiligheid ten goede doet. Hiernaast maakt het gekoppelde mobiele bureaubladsysteem ook gebruik van het systeemslot (beveiligingscode of vingerafdruk) van de telefoon om transacties te beveiligen.

Verzamelobjecten

Net als bij de mobiele versie van de crypto wallet, ondersteunt de desktopversie de digitale verzamelobjecten, zoals CryptoKitties of (digitale) honkbalkaarten. Gebruikers hebben deze rechtstreeks  tussen de cryptografische portefeuilles van Opera kunnen verzenden.

Synchroniseren

Opera’s crypto wallet voor de smartphone en desktop stelt gebruikers in staat om hun desktopbrowser te verbinden en synchroniseren met hun al bestaande crypto wallet op de smartphone. Dit doen ze door middel van een QR-code, een systeem dat Opera al meerdere jaren gebruikt om gegevens de synchroniseren tussen verschillende apparaten.