Exchange

Operator BitMEX doneert $2.5 aan bestrijden COVID-19

HDR Global Trading Limited is de exploitant van de cryptocurrency-derivatenexchange BitMEX. Het bedrijf doneert nu $2.5 miljoen verdeeld over vier organisaties die zich inzetten voor de bestrijding van de wereldwijde pandemie.


Om welke organisaties gaat het?

HDR Global Trading Limited zal het bedrag van $2.5 miljoen verdelen over Gates Philanthropy Partners, Nuclear Threat Initiative, OpenMined en Our World in Data. De organisaties ontvangen ieder een bedrag tussen de $300.000 en de $1.000.000.

Hierdoor wil het bedrijf zich inzetten voor een doordachte toekenning van geld, zodat de acties tijdens de wereldwijde COVID-19-crisis nu en in de toekomst een grote impact achter kunnen laten, aldus een vertegenwoordiger van het bedrijf.

Volgens de vertegenwoordiger kunnen deze vier organisaties bijdragen aan een tastbaar verschil bij de aanpak van het Corona-virus. Om het geld op een zo’n goed mogelijke wijze over te dragen, heeft HDR Global de adviesgroep Effective Giving UK geraadpleegd.


Niet de enige in de strijd

De operator van BitMEX is niet de enige dat als cryptocurrency bedrijf miljoenen steekt in de wereldwijde strijd tegen het Corona-virus.

Zo heeft bijvoorbeeld de populaire cryptocurrency exchange Binance eerder deze maand $2.4 miljoen in crypto’s vastgelegd om te investeren in medische benodigdheden om het Corona-virus te bestrijden. Ook zou het bedrijf van plan zijn om tot $2 miljoen extra te doneren via zijn Binance Charity Foundation. Hiermee komt het geïnvesteerde bedrag uit op $2.4 miljoen.

Hiernaast heeft de blockchain-onderneming BitFury een gedeelte van zijn GPU-rekenkracht gedoneerd aan het onderzoek naar het Corona-virus via het Folding@Home project. Hierdoor wordt er van alle hoeken bijgedragen in de wereldwijde strijd tegen het Corona-virus.