Opgelet! Ethereum zakt onder belangrijke $100 grens

 De Ethereum (ETH) koers zakt vandaag tot onder de $100 dollar grens en dat kan wel eens grote problemen opleveren. 


Ethereum (ETH) zakt onder $100 dollar

Ethereum verhandelde al bijna twee weken lang in een bereik tussen de $100 en $130 dollar. Vandaag dat Ethereum uit dit bereik breekt en terugzakt tot onder de $100 dollar. Deze uitbraak naar onder zal wel eens een flinke teloorgang in kunnen zetten. Een prijsniveau van $83 dollar is dan ook zeker niet ondenkbaar.

Op het moment van schrijven ligt de Ethereum koers rond de $97,50 dollar. Gisteren lag de prijs nog rond de $105 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met meer dan 7 procent is gedaald.

 

ethereum prijs


Ethereum even $13 dollar

Naast dat de Ethereum koers door de $100 dollar heen is gezakt heeft er vandaag nog een ander opmerkelijk incident plaatsgevonden. De Ethereum koers stortte op Coinbase Pro plotseling in naar een miezerige $13 dollar.

Dit incident vond een paar uur geleden plaats. Sindsdien is de prijs weer teruggekeerd naar een koers van zo’n $97 dollar. Hoe de koers even naar $13 dollar heeft kunnen zakken is niet helemaal zeker. Een mogelijkheid is dat er duizenden stoplosses getriggerd werden door elkaar.

Het incident vond plaats rond 6 AM UTC. Sindsdien is de prijs van Ethereum – de op twee na grootste cryptocurrency per marktkapitalisatie na Bitcoin en

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken