Tether
Nieuws, Trending

Ophef: Tether (USDT) niet volledig gekoppeld aan de Dollar?


Stablecoin Tether veranderd claims dat de munt volledig gekoppeld is aan haar dollar (USD) reserves, waardoor er flink wat ophef ontstaat.


Tether (USDT) veranderd statement op website

USDT heeft al tijden te maken met controversie. Volgens critici verschaft het bedrijf te weinig transparantie. Wel was de belangrijkste claim van Tether dat USDT tokens altijd gekoppeld en ondersteund zouden worden van 1 dollar (USD).

Het leek erop dat de crypto volledig aan de dollar koers bevestigd was. Echter, na een update van de website, is te lezen dat dit niet helemaal waar is:

“Elke Tether wordt altijd 100% ondersteund door onze reserves, die traditionele valuta bevatten en van tijd tot tijd mogelijk andere activa en leningen die Tether heeft verschaft aan andere partijen. Dit kunnen ook affiliate inkomsten zijn.”


De legitimiteit van de hele munt is in gevaar

Op Reddit reageren critici direct negatief. Volgens hen brengt deze uitspraak de legitimiteit van de hele munt in gevaar. Er was altijd het beeld dat de stablecoin volledig gedekt werd door de dollar reserves. Nu blijkt dat dat helemaal niet waar is.

Redditors vertellen dat dit betekent dat gebruikers van de munt toch weer op derde partijen moeten vertrouwen. Het is geen zekerheid meer dat het voor altijd een vaste waarde houdt.

Andere gaan zelfs zo ver om de munt te vergelijken met het oplichting website BitConnect.